29 Şubat 2008 Cuma

[Daughters_of_Ataturk] Başbakan'a telgraf var!

Başbakan'a telgraf var!
Sultan Ahmet adliyesine gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a telgraf çeken af mağduru öğrenciler, taleplerini bir kez daha dile getirdi.
Yaklaşık 800 bin öğrenciyi ilgilendiren af talebi gün geçtikçe büyüyor. Kurdukları www.af2008.org isimli Internet sitesinde, af taleplerini dile getirmeye çalışan mağdur öğrenciler, TBMM'de bir an önce görüşülmesini istedikleri af konusundaki beklentilerini dile getirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a telgraf çekti.

"çOK MAĞDURUZ…STOP"
Türkiye genelindeki uygulamayı organize eden Eğitim Hakkı Platformu öncüsü öğrenciler, İstanbul Sultan Ahmet Adliyesi'ne gelerek, Başbakan Erdoğan'a telgraf çekti. Telgrafta yer alan ifadeler şöyle: "çok mağduruz ...stop... öğrenci affı bekliyoruz...stop....800 bin kişiyiz...stop.... Mağduriyetler ne zaman giderilecek...stop..."

TüRKİYE'NİN DöRT BİR YANINDAN TELGRAF
Konu ile ilgili habervaktim'e bilgi veren Eğitim Hakkı Platformu'nun yetkilisi öğrenciler, Başbakan Erdoğan'a telgraf çektiklerini ve taleplerini en üst düzeyde dile getirdiklerini ifade ettiler. Af konusunun başörtüsü ile ilgili düzenlemelerle karıştırılmasından rahatsız olduklarını dile getiren af mağduru öğrenciler, İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanındaki postanelerden aynı telgrafın Başbakan'a gönderildiği bilgisini de verdiler.

"GöSTERMELİK OLMAYAN BİR AF İSTİYORUZ"
"Eğitim mağdurlarının kamuoyuna açıklaması" başlıklı basın açıklamasında da öğrenciler, göstermelik olmayan bir af için siyasi partilere çağrıda bulundular. Açıklamada, "Türkiye genelinde eğitimini herhangi bir sebeple yarım bırakmış üniversite öğrencilerinin ve ailelerinin bütün umudu bir süredir TBMM gündemine gelmiş olan öğrenci Affı Kanun tasarısındadır" denildi.

BAŞöRTüSü KARŞITLIĞI AFFI DA ENGELLİYOR
Başörtüsü ile ilgili konunun kendileri ilgilendiren yanı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan mağdur öğrenciler, "üniversitelerin bu konuya tepkili olmaları, konu ile ilgili olsun ya da olmasın, başörtülüler de dahil, bütün öğrencilerin okullarına dönüşte zorluklar yaşayabilme ihtimalini ortaya çıkarmasıdır. Bu ihtimal nedeniyle bütün öğrencileri zor durumda bırakmayacak bir bir af istiyoruz. İnandığımız ir şey var; hangi inançta olursa olsun bütün öğrenciler özgür bir ortamda eğitim alma hakkına sahiptirler" değerlendirmesinde de bulundular.



Yahoo! kullaniyor musunuz?
Istenmeyen postadan biktiniz mi? Istenmeyen postadan en iyi korunma Yahoo! Posta'da
http://tr.mail.yahoo.com
__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: