21 Nisan 2008 Pazartesi

[Daughters_of_Ataturk] 21 Nisan Turk Toluluklarindan Haberler - Editorial: Turk Cografyasında Ya$ananlar - Bilgi Universitesinde bir ihanet KonferansI Daha - Ermeniler Turk Buyuk Elciligine Yurudu - Soykirim Suclari - Newyork Mitingi - The Genocide Of The Truth - Samimiyet tes

MiLLi DEGERLERiNi YiTiRMiS ULUSLAR, BASKA MiLLETLERiN AVIDIR“

 

Turkce Karakterler Kullanilmisdir Okumak Icin Turkish ISO Veya UTF-8 Tarayici Dil Kodlamasini Seciniz.

 

Please Set Your Browzers To UTF-8 Or Turkish ISO

 

 

TURKISH FORUM GRUBUNUZA BA$ARILARININ DEVAMI iCiN DESTEK OLUNUZ !

TO SUPPORT TURKISHFORUM IS TO SUPPORT TO WIN ISSUES OF YOUR FUTURE GENERATIONS.

Turkish Forum’u Ya$atacak Olan

DESTEGiNiZi, AiDATLARINIZI VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ

http://www.turkishforum.com/tr/bagis.html

 iCiNDEKiLER/Index: 

 

1-     Editorial: Turk CografyasInda Ya$ananlar Turk Birligi'ni Geciktirir mi? Prof. Dr. Turan Yazgan

2-      21 NISAN TURK TOPLULUKLARINDAN HABERLER

         

           - Devlet Ar$ivindeki Gercek: Ermeniler, Anadolu'da 524 Bin Musluman Turk'u Katletti

 

           - izmir'i Ermeniler Yakmi$

 

           -Yunanistan -1915 Olaylarina ili$kin Ermeni iddialari Toplantisi Duzenlendi

 

           -KKTC'de Bulunan Avrupa'daki Turk  Milletvekilleri Lokmaci'yi Gezdi  -Ortak Aciklama: ''Bu Surecte, AB Tarafindan  Verilen Sozlerin Yerine Getirilmesi Zorunludur''

 

         - Almanya -Berlin'de 23 Nisan Uluslararasi Cocuk $enligi  Cercevesinde Futbol Turnuvasi Ve Maraton Duzenlendi

 

        -Almanya'da Kalabilme Umuduyla Dil Kursunda Ter Dokuyorlar -Almanya'nin Oturum izni icin Yeterli Duzeyde Dil Bilme Ko$ulu Getirmesi Uzerine Artan Dil Kursu Taleplerini  Belediyeler Kar$ilamaya Cali$iyor

 

        -Cogu E$ Durumundan Yararlanarak Almanya'da Kalmayi  Hedefleyen Kursiyerlerin, Oldukca Zorlandiklari Gozleniyor

 

        - Turk Ba$kandan Rekor Bagi$

3-     Ermeniler, Turk Buyukelciligi'ne yurudu

4-     New York'ta 'Ermeni Yalanlariyla Mucadele' Mitingi

5-     SOYKIRIM SUCLARI

6-     SAMIMIYET TESTI

7-     Dolapdere'de ikinci  ihanet konferansi

Bilgi Universitesi, Turklere agir hakaretlerin edildigi 2005'deki Ermeni konferansinin bir benzerine ev sahipligi yapacak.

8-     A reply to Armenian allegations by Free E-Book : "THE GENOCIDE OF TRUTH

 

18 04 2008

Turk CografyasInda Ya$ananlar

Turk Birligi'ni Geciktirir mi?

Prof. Dr. Turan Yazgan

 

 

Mart ayInda, Canakkale Sava$larI, HocalI KatliamI ve Ermenilerin Karabag ve Azerbaycan'In Ermenistan’a kom$u topraklarIn i$gali, Irak'ta kanlI sava$lar, Turkiye'de kanlI teror saldIrIlarI gibi hep kanlI hadiseleri andIk veya ya$adIk.

Bu hadiselere baktIgImIz zaman, bunlarIn hepsinin sadece Turk DunyasI ile ilgili oldugunu te$his edebiliriz.

Yirminci asrIn ba$larInda kritik hammadde olarak degeri cok iyi anla$IlmI$ olan petrol, butun Avrupa ulkelerinin (ba$ta Almanlar) ve Amerika'nIn tek hedefi haline geldi. Bunun en bol oldugu cografya da Turk cografyasIydI. OsmanlI devletinin petrol dolu topraklarIna Trablusgarb Harbi, Balkan Harbi ve Cihan Harbi gibi pe$pe$e actIklarI harplerle el koymak ve OsmanlI Devletini parcalamak istediler. Kuzey Afrika, Balkanlar ve Arabistan'In petrol dolu topraklarI tamamen elimizden cIktI. Emperyalistlerin bugun kuresel dedigimiz $irketlerin tabi olduklarI devletlerin eline gecti.

Kuzeyden de Azerbaycan ve Turkistan cografyasInIn sahib oldugu kritik kaynaklara 1917'de kurulan Sovyetler Birligi el koydu. Butun kaynaklarI bugunku Rusya Federasyonuna dogru akItmaya ba$ladIlar ve koskoca Turkistan sadece ve sadece hammadde kaynagI haline getirildi. Azerbaycan'In butun petrolu ve diger madenleri oraya aktI, Kazakistan'In butun petrolu, Turkmenistan'In butun gazI, Ozbekistan'In butun altInI ve pamugu… hep oraya aktI. Bu akI$ gorunu$te ihracat $eklindeydi. Ama fiyatlar konseyinin tesbit ettigi fiyatlarla yapIlIyor, hammadde bire alInIyorsa mamul olarak yuze geri gonderiliyordu. Turkistan'da nihai mamul uretimi yoktu. Mesela 5 milyon ton pamugun uretildigi Ozbekistan'da bir tek iplik fabrikasI, bir tek kuma$ fabrikasI yoktu… Butun topraklarImIz vah$ice istismar edilip en gaddarane $ekilde soyuldu.

Her iki tarafIn o gunku Turk OsmanlI cografyasInI kendi metodlarIyla somuruleri kesiksiz surdu.

Dunyada meydana gelen siyasi degi$iklikler, bu durumun devamIna pek el vermedi. Irak ba$ kaldIrdI. Bugunku duruma du$tu. DunyanIn gozu onunde demokrasi adIna demokrasiyle birlikte insanlar katlediliyor, yuzlerce yIl sarIlmasI mumkun olmayan du$manlIklar ve yaralar acIlIyor... Kuzeydeki uyanI$ ise Sovyetlerin Kazakistan'da Jeltoksan ve Azerbaycan'da 20 Januar Hadiselerinde denedigi gibi silahla cozulmeyecegi anla$IlInca, hammadde akI$InI degi$tirmemek $artIyla, parcalanmI$ BatI Turkistan Turk Cumhuriyetleri ve Azerbaycan bagImsIzlIga kavu$uyor. Aradan 15 yIl gecmeden sadece Azerbaycan petrolunun bir kIsmI yon degi$tiriyor, ama Rusya ile Kazakistan ve Turkmenistan arasInda 25 yIllIk anla$malar imzalanarak , Afganistan'daki i$galin ileride doguracagI akI$In yon degi$tirmesi geciktiriliyor.

Yirminci asrIn ba$Indan itibaren gercekle$tirilmeye ba$layan bu proje tabii ki sosyal ve kulturel programlarla da hem hazIrlIk ve hem sureklilik acIsIndan destekleniyor. BatI icimizde ajan okullarI acIyor, Turk kulturunun horlanmasInI saglIyor, icimizde aydInlardan murekkep "Yeniceri"ler yeti$tiriyor ve bunlarI her vesileyle yuceltiyor. Turk olmayan tebamIzla Turkler arasInda deh$etli bir du$manlIk tohumlarI ekiyor, kin ve nefret dolu nesiller yeti$mesine yardImcI oluyor ve boylece Azerbaycan'da, Arabistan'da ve Balkanlarda ve Anadolu'nun icinde milyonlarca Turku bunlara kestiriyor ve kesenlerin arkasInda hala yer almaya devam ediyor.

Kuzey ise Turkiye'nin etrafIndaki Turkleri bo$altIyor, Azerbaycan’la aramIza Ermenistan'I sokuyor, Turklerin bir araya gelmelerinin her $eye ragmen olabilirligini du$unerek Zengezur'u geni$letiyor, Karabag'I i$gal ettiriyor ve du$manlIgIn gev$ememesi icin bunu katliamla yaptIrIyor. TIpkI BatInIn Balkanlarda ve Arap yarImadasInda yaptIgI gibi, bugun Amerika'nIn Irak'ta yaptIgI gibi ve yarIn Afganistan'da yapacagI gibi… Turkiye'de de PKK vasItasIyla yaptIrdIklarI gibi…

Sovyetlerin aldIgI sosyal ve kulturel tedbirler de incelenmeye deger: Turkceyi 30 alfabe ile yazIlan bir dil haline getirmek, Turkleri askeri, siyasi ve iktisadi idareden uzak tutacak $ekilde Lenin'in yazIlI emriyle sadece kultur ve sanat dallarInda egitime tabi tutmak, ana okullarIndan itibaren RuscayI hakim kIlmak, hudutlarInI birbirleriyle daima ihtilaflI olacak $ekilde cizmek ve ba$kentlerde Rus nufusu cogunluga gecirecek $ekilde nufus yerle$tirmek…

i$te Turkiye'ye, Azerbaycan'a, Ulu Turkistan'a ve dunku OsmanlI cografyasIna ya$adIklarI hadiseler acIsIndan bakarken bu butunluk icinde bakIlmalIdIr.

Gorulecektir ki her $ey Turk Birligi ihtimalini ortadan kaldIrmak, mumkun degilse geciktirmek icindir. Bu konuda BatI ile Rusya arasInda her hangi bir fark yoktur. Genel olarak insani acIdan Turklere nasIl baktIklarInI anlamak icin de $u gunlerde Tibet dolayIsIyla ayaga kalkan BatInIn, Dogu Turkistan i$gal edilirken ve insanlar her ezaya cezaya carptIrIlIrken tuylerinin biri bile kIpIrdamamI$ ve kIpIrdamamakta olu$una bakmak yeter. Bu cifte standart degil insanlIk adIna insanlIk dI$I bir tutum ve davranI$tIr.

Dunya Turkleri buna gore politikalarInI gozden gecirmelidirler. Aksi halde soygun devam edecek ve buna eklenmi$ olan horlanmanIn da dozu artacaktIr…

http://www.haberdokuz.com/son-haberler/turk-cografyasinda-yasananlar.html

 

Yorum (0) >>

feed

Yorum yazIn

isim

E-posta

Ba$lIk

Yorum

quote

 

Gonder

 


21 MAYIS TURK TOPLULUKLARINDAN HABERLER

***

http://www.eraren.org/index.php?Lisan=tr&Page=GBultenDetay&BultenNo=12543

 

DEVLET AR$iViNDEKi GERCEK: ERMENiLER, ANADOLU'DA 524 BiN MUSLUMAN TURK'U KATLETTi

 

15 Nisan 2008, Kaynak : Zaman

 

Ba$bakanlIk Devlet Ar$ivleri Genel Muduru Doc. Dr. Yusuf SarInay, ''Ermeniler, Anadolu'nun bazI bolgelerinde 524 bin Musluman Turku katlettiler'' dedi. 
 
Doc. Dr. SarInay, CankIrI Belediyesi Dr. RIfkI Kamil Urga Ara$tIrma Merkezinin organizasyonuyla Ataturk Kultur ve Sanat Merkezinde ''Belgeler I$IgInda Ermeni Meselesi'' konulu konferans verdi.

CankIrI Belediyesinden yapIlan yazIlI acIklamaya gore, Doc. Dr. SarInay, konferansta, OsmanlI Devletinin resmi ar$ivlerinde, olaylarI gercekleri ile ortaya koyan 135-136 milyon belge bulundugunu belirterek, $oyle konu$tu:

''1890 yIlIndan 1920 yIllara kadar gelen surecte sadece Ermeni konusunu aydInlatan 1 milyonun uzerinde belge var. Butun bunlara baktIgImIz zaman, olaylara daha objektif bakmak mumkun. Bizim belgelerde olaylarI ortaya koyan yazI$malarla, ingiliz, Rus, Amerikan ar$ivlerinin belirli kIsmI ve ba$ka ulkelerin ar$ivleriyle resmi raporlar hemen hemen ortu$uyor.''

''Tehcir donemi ve sonrasInda'' devlet yonetiminde bircok Ermeni oldugunu ifade eden Doc. Dr. SarInay, OsmanlI Devletinin niyetinin Ermeniler konusunda halisane oldugunu ve toplumun tamamInI dI$lamadIgInI soyledi.

Doc. Dr. SarInay, 1889-1915 yIllarI arasInda Anadolu'da 40'dan fazla isyan cIktIgInI ifade ederek, sozlerini $oyle surdurdu:

''Ermeniler, Balkan devletlerini ornek alarak bir vatan yaratma hesabI icine girdiler. Teroru bir mucadele metodu olarak seciyorlar. AmaclarI, katliamlar yaparak nufus cogunlugunu elde etmek, baskI ve korku ile oradaki Musluman halkIn ba$ka bolgelere kacmasIna yol acmak, kendilerinin nufus cogunlugu elde ettikleri bir vatan olu$turma du$uncesi vardI. Yani Kafkaslardan bugunku Mersin-Adana hattIna, Cukurova'ya uzanan bolgeye bir Ermeni vatanI yaratma du$uncesi icindelerdi. Tehcirin arkasInda gercek bu. Ermeniler Anadolu'nun bazI bolgelerinde 524 bin Musluman Turku katlettiler. Bu, belgelerle kanItlanmI$tIr. SoyadI Kanunu olmadIgI icin anasI-babasI, koyu-mahallesi olmadIgI icin bunlarI tek tek belgelerle ortaya cIkardIk.''

Konferans sonunda konu$ma yapan Belediye Ba$kanI irfan Dinc, ''4 yIldIr yayInladIgImIz kitaplarla konferanslarla ve seminerlerle CankIrI'daki vatanda$larImIzIn bu manada bilinclenmesinde ciddi olarak katkIda bulunuyoruz'' dedi.

Dinc, Doc. Dr. SarInay'a, Devlet Ar$ivleri Genel Mudurlugune iletilmek edilmek uzere CankIrI Ara$tIrmalarI Merkezinin calI$malarInI sundu. AyrIca ''SEKA'ya gitmekten son anda kurtarIldIgI'' belirtilen, icinde CankIrI'da ya$ayan Ermenilerin 1966 yIlIna kadarki tum varlIklarInIn kayItlarInIn tutuldugu defterin fotokopisini verdi.

Konferansa, Vali YardImcIsI Mehmet Buyukta$, daire amirleri ve vatanda$lar katIldI.

 

 

 

***

 

http://www.eraren.org/index.php?Lisan=tr&Page=GBultenDetay&BultenNo=12544

 

iZMiR'i ERMENiLER YAKMI$

 

15 Nisan 2008, Kaynak : Bugun

 

Yunanistan'In i$galine ugrayan izmir'in 9 Eylul'de kurtulmasInIn ardIndan kentin ucte ikisinin kul oldugu o buyuk yangInIn 'kim' tarafIndan cIkarIldIgI belirlendi. Fransa DI$i$leri BakanlIgI'nIn ar$ivinde bulunan uc ayrI belgeye gore yangIn, yerleri onceden YunanlIlar tarafIndan belirlenen Ermeni Mahallesi'ndeki evlerin Ermeniler tarafIndan ate$e verilmesiyle cIktI. izmir Buyuk$ehir Belediyesi Ahmet Piri$tina Kent Ar$ivi ve Muzesi’ne getirilen belgeler tartI$malara I$Ik tutacak nitelikte.

FransIz makamlarI arasInda yapIlan yazI$malara gore, yangIn Ermeni Mahallesi'nde, onceden belirlenen bo$ evlerde ba$latIldI, Turk askeri yangInI sondurmek icin caba sarfetti, ancak Guney'den esen ruzgarla yangIn buyuyerek kentin ucte ikisinin yanmasIna neden oldu.

 

 

***

 

—YUNANiSTAN

-1915 OLAYLARINA iLi$KiN ERMENi iDDiALARI TOPLANTISI DUZENLENDi

ATiNA (A.A) – 20.04.2008 – Yunanistan’In Selanik kentinde, ''Milli Ermeni Komitesi'' tarafIndan 1915 OlaylarIna ili$kin Ermeni iddialarI toplantIsI duzenlendi.

Kent merkezindeki bir salonda, Selanik Valiligi ile ortakla$a duzenlenen toplantIda yapIlan konu$malarda, Ermeni cevrelerinin soykIrIm iddialarI tekrarlandI.

Bu arada, Yunanistan ici$leri BakanI Prokopis Pavlopulos, sozde Ermeni soykIrIm yIldonumu nedeniyle yayInladIgI mesajda, ''Ermeni soykIrImIna neden olanlar sorumluluklarInI ustlenmelidir'' ifadesini kullandI.

(MH-AC-BUR-MOC)

***

 

-KKTC'DE BULUNAN AVRUPA'DAKi TURK

MiLLETVEKiLLERi LOKMACI'YI GEZDi

-ORTAK ACIKLAMA: ''BU SURECTE, AB TARAFINDAN

VERiLEN SOZLERiN YERiNE GETiRiLMESi ZORUNLUDUR''

LEFKO$A (A.A) - 20.04.2008 - 20.04.2008 - KKTC'de dun yapIlan ''Avrupa'daki Turkiye Kokenli Milletvekilleri Kuzey KIbrIs Zirvesi''ne katIlan milletvekili ve siyasilerden olu$an konuk heyet, bugun LokmacI KapIsI'nI ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

LokmacI KapIsI onunde okunan ortak acIklamada, ''bu surecte Avrupa Birligi (AB) tarafIndan verilen sozlerin yerin getirilmesinin zorunlu oldugu'' vurgulandI.

Almanya'dan gelen milletvekillerinden Sevgi Hamuroglu'nun okudugu ortak acIklamada, heyetteki milletvekillerinin, ''AvrupalI politikacIlar olarak'' KIbrIs'ta bulunmaktan ve son aylarda ya$anan olumlu geli$meleri yerinde gormekten duyduklarI sevinc dile getirildi.

AcIklamada, 21 Martta ba$layan surece i$aret edilerek, iki taraf arasInda yapIlacak goru$melerin daha fazla gecikmeden, adaya siyasi e$itlige dayalI cozumu getirmesi dileginde bulunuldu.

LokmacI KapIsI'nIn acIlmasInIn adadaki olumlu havanIn ilk gostergesi oldugu kaydedilen acIklamada, ''KIbrIs'taki iki halkI yakInla$tIracak adImlarIn atIlmaya devam etmesi, kapsamlI cozume giden yolu kIsaltacak ve iki taraf arasIndaki guvenin kar$IlIklI olarak artmasIna yardImcI olacaktIr'' denildi.

''Bu surecte AB'nin cozum, barI$ ve AB uyeligi yonundeki iradesini ispatlamI$ KIbrIslI Turkler uzerindeki izolasyonlarIn ivedi olarak kaldIrIlmasI yonunde verdigi sozlerin yerine getirilmesinin zorunlu oldugu'' vurgulanan acIklamada, ''KIbrIs Turk halkInIn Avrupa ailesine entegre edilmesi yonundeki cabalarIn kesintisiz bir $ekilde devam etmesinin, adanIn ortak bir catI altInda birle$mesinin de vazgecilmez ko$ulu oldugu kaydedildi.

AcIklamada, ''BarI$ icinde bir KIbrIs AvrupalI politikacIlar olarak hepimizin ortak dilegidir'' denildi.

-TEMASLAR-

Avrupa'daki Turk milletvekilleri ve siyasilerden olu$an heyet, acIklamanIn ardIndan, burada kahve ictikten sonra, aynI bolgedeki HacI Bekta$-I Veli Kulturu'nu Ara$tIrma ve TanItma Dernegini de ziyaret etti.

Konuk heyet, buradaki temaslarIn ardIndan LokmacI KapIsI'ndan Guney KIbrIs'taki Ledra Caddesi'ne gecerek bir sure dola$tI. ArdIndan yeniden KKTC'ye gecen heyetten bir grup Gazimagusa'yI da ziyaret etti. Heyete KKTC Cumhuriyet Meclisi ve KKTC Cumhurba$kanlIgI'ndan yetkililer e$lik etti.

Heyet yarIn sabah adadan ayrIlacak.

(ZK-MCT)

 

***

 

ALMANYA

-BERLiN'DE 23 NiSAN ULUSLARARASI COCUK $ENLiGi

CERCEVESiNDE FUTBOL TURNUVASI VE MARATON DUZENLENDi

(FOTOGRAFLI - GORUNTULU)

BERLiN (A.A) - 20.04.2008 - Almanya'nIn ba$kenti Berlin'de dun ba$layan 23 Nisan UluslararasI Cocuk $enligi cercevesinde bugun futbol turnuvasI ve maraton duzenlendi. Etkinliklere Turklerin yanI sIra Alman vatanda$lar da yogun ilgi gosterdi.

Ce$itli ulkelerden muzik ve dans gruplarI, ''Rotes Rathaus'' adI verilen kIrmIzI belediye sarayI onunde kurulan sahnede gosterilerini sunarken, Berlin'deki ce$itli futbol kuluplerinin cocuk takImlarI aynI meydanda duzenlenen turnuvaya katIldI.

$enlik cercevesinde 10 ve 11 ya$ gruplarI arasInda da yakla$Ik bir bucuk kilometrelik bir ''cocuk maratonu'' duzenlendi. Maratonu kIzlarda Gulizar Cebeci kazanIrken, Isabell Imhof ikinci, $eyma YazIcI ucuncu oldu. Erkeklerde ise Valentin Gressow birinci, Kubilay Gonulta$ ikinci ve Julias Gressow ucuncu geldi.

Belediye sarayI onunde kurulan sahnede, etkinligin himayesini ustlenen Berlin Eyaleti Ba$bakanI ve Buyuk$ehir Belediye Ba$kanI Klaus Wowereit adIna selamlama konu$masI yapan eyalet Ba$bakanlIk Muste$arI Monika Helwig, Ataturk'un onculuk ettigi bu guzel gelenegi Berlin'de de kutlamaktan buyuk mutluluk duyduklarInI belirterek, ''CocuklarImIz gelecektir'' dedi.

Berlin eyalet yonetimiyle birlikte $enligin himayesini ustlenen Turkiye'nin Berlin Ba$konsolosu Ahmet Nazif Alpman, burada yaptIgI konu$mada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk BayramInIn Berlin'de de guzel bir gelenek haline geldigini, bunun $iddetsiz bir dunyanIn sinyalini vermek acIsIndan cok guzel bir etkinlik oldugunu kaydetti.

Helwig ile birlikte organizatorlere te$ekkur eden Alpman, Ataturk'un 23 Nisan 1920 tarihinde ilk TBMM'yi kurdugunda bu gunu cocuklara armagan ettigini sozlerine ekledi.

$enligin duzenlendigi Mitte ilcesinin Belediye Ba$kanI Christian Hanke, Berlin'de ya$ayan ce$itli kulturlerden cocuklarI bir araya getiren etkinligin ikinci kez ilcelerinde duzenlenmesinden buyuk mutluluk duydugunu belirtti.

Hanke, daha sonra Berlin belediye sarayInda verilen davette yaptIgI konu$mada, 23 Nisan UluslararasI Cocuk $enliginin ce$itli kulturlerin Berlin'i ne kadar zenginle$tirdiginin bir gostergesi oldugunu soyledi.

Ba$konsolos Alpman da davet icin Berlin belediyesine te$ekkur ederken, Berlin eyaletinin goc ve uyum sorumlusu Gunther Piening, 23 Nisan etkinliklerinin daha once kucuk parklarda duzenlendigini hatIrlatarak, parklardan cIkIlarak kent merkezine gelinmesinin cok iyi bir fikir oldugunu belirtti.

Berlin eyalet meclisinin Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) uyesi Emine Demirbuken-Wegner, kucuk cocuguyla birlikte katIldIgI davette yaptIgI konu$mada, 23 Nisan Cocuk $enliginin cok iyi uyum sinyali oldugunu belirtti ve ce$itli Turk kurulu$larIndan olu$an organizatorlere te$ekkur etti.

Eyalet meclisinin Ye$iller Partisi uyesi Ozcan Mutlu, organizatorlere gelecekte de ba$arIlar dileyerek, bu etkinligin Berlin'de cok guzel bir gelenek haline geldigini soyledi.

Meclisin Sosyal Demokrat Partili (SPD) uyesi Fritz Felgentreu da, 23 Nisan Cocuk $enliginin bir ozgurluk bayramI da oldugunu, bu gunde cocuklarIn gonullerince ozgur bir $ekilde eglendiklerini belirtti.

Belediye sarayInIn onundeki muzik ve dans gosterileri ak$am saatlerine kadar devam edecek.

(ERB-EA-MCT)

 

***

-ALMANYA'DA KALABiLME UMUDUYLA DiL KURSUNDA TER DOKUYORLAR

-ALMANYA'NIN OTURUM iZNi iCiN YETERLi DUZEYDE DiL BiLME

KO$ULU GETiRMESi UZERiNE ARTAN DiL KURSU TALEPLERiNi

BELEDiYELER KAR$ILAMAYA CALI$IYOR

-COGU E$ DURUMUNDAN YARARLANARAK ALMANYA'DA KALMAYI

HEDEFLEYEN KURSiYERLERiN, OLDUKCA ZORLANDIKLARI GOZLENiYOR

ADANA (A.A) - 20.04.2008 - Aykut UnlupInar - Almanya'nIn Goc YasasI'nda degi$iklik yaparak, aile birle$imi ve calI$mak icin ulkeye gelenlere yeterli duzeyde dil bilme ko$ulu getirmesi uzerine, artan dil kursu taleplerini belediyeler kar$Ilamaya calI$Iyor.

Federal Almanya Cumhurba$kanI tarafIndan 21 Agustos 2007 tarihinde onaylanan yasa degi$ikliginin ardIndan, iyi derecede Almanca bilmeyen cok sayIda Turk vatanda$I, Almanya'da ya$ayan e$i, cocugu, ni$anlIsI ve sevgilisinden uzak ya$amak zorunda kaldI.

''Aile birle$imi kapsamInda Almanya'ya gelecek yabancIlarIn onceden kendi ulkelerinde Almanca ogrenmeleri ve lisan bilgilerinin bir sInav ile teyit edilmesi'' yonundeki yasal zorunluluk Almanya'ya aile birle$imine gidecek ki$ileri, yeniden okul yIllarIna donduruyor.

Cogu, ilkokul ve ortaokul mezunu ki$iler, Almanya'nIn niteliksiz gocu onleyebilmek adIna yaptIgI bu degi$ikle birlikte yabancI dil kurslarInIn kapIlarInI calmaya ba$ladI.

Egitim duzeyleri cok az olmasIna kar$In birlikte ya$ayabilmek icin kurslara giden ki$ilerin oldukca zorlandIklarI gozleniyor.

Adana'da da Almanca dil egitimine olan yogun ilginin farkIna varan merkez Seyhan ilce Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) yetkilileri, harekete gecerek, 6 merkezde Milli Egitim BakanlIgI onaylI dil egitimi vermeye ba$ladI.

Saydam Seymer Muduru Betul Maa$oglu, AA muhabirine yaptIgI acIklamada, gecen yIl yururluge giren, yasaya gore aile birle$imi icin Almanya'ya gitmek isteyenlerin A1 duzeyinde Almanca bilgisine sahip olduklarInI belgelemek zorunda kaldIklarInI anImsattI.

Maa$oglu, bunun icin Goethe-Institut tarafIndan yapIlan ''Start Deutsch 1'' sInavIna girmeleri ve bu sInavI kazanmalarI gerektigini ifade etti.

Bu yasal degi$ikligin ardIndan kurslara ba$vuru sayIlarInIn yuzde 40-50 oranInda arttIgInI, kursa katIlanlarIn yuzde 70'ini Almanya'ya e$i veya ni$anlIsInIn yanIna gidenlerden olu$tugunu soyledi.

Kursiyerlere haftada 20 saat, toplam 270 saat egitim verdiklerini belirten Maa$oglu, ''Kursiyerlerden verilen bu egitim kar$IsInda hicbir ucret talep etmiyoruz. Ustelik, buradaki kursu ba$arIyla bitirenler Almanya'daki sInava girebilmek icin gerekli, Milli Egitim BakanlIgI (MEB) onaylI sertifika alabiliyorlar. Bircok ozel dershane kursiyerlerden hem kurs hem de MEB onaylI sertifika icin para talep ediyor'' dedi.

''Kursla sevenleri kavu$turuyoruz''  diyen Almanca dil ogretmeni Funda TIra$ da kursa ilk gelenlerin morallerinin oldukca bozuk oldugunu, Almanya'nIn yaptIgI degi$iklige kIzgInlIk icinde bulunduklarInI belirtti.

TIra$, Almanya'ya gitmek icin kursa katIlanlarIn buyuk bir bolumunun ilk ba$ta umutsuz oldugunu, cunku, cogunun orta ya$ uzeri ve ilkogretim duzeyinden mezun oldugunu bildirdi.

Egitimin ilerleyen donemlerinde zorla da olsa kursiyerlerin ''ailelerine kavu$abilme umuduyla'' ba$arIlI bir performans yakaladIgInI anlatan TIra$, $unlarI kaydetti:

''SuratI asIk olarak kursa ba$layanlara, ba$arabileceklerini inandIrIyoruz. Ailesine kavu$masInIn yolunun bu egitimden gectigine onlarI inandIrIyor ve kabul ettiriyoruz. Boylece daha ba$arIlI oluyorlar. Tabii aralarInda ilkokulu bile bitirememi$, hatta okuma yazma bilmeyen kursiyerler vardI. Ancak, azim ve istekle AlmancayI ogrendiler. $u ana kadar mezun verdigim ogrencilerimden 15'i Almanya'daki sInavI ba$arIyla gectiler. Onlarla telefonda goru$uyorum, seslerinde e$lerine, cocuklarIna kavu$manIn mutlulugunu hissediyorum. Bu beni de mutlu ediyor.''

-OKUL SIRALARINA YENiDEN DONU$-

Adana'da in$aatlarda ta$eronluk yapan Huseyin CagIn (38) da e$i ve cocuguna kavu$abilmek adIna haftada 5 gun kurs merkezinin yolunu tutuyor.

CagIn, e$i Ebru (34) ve oglu Necdet'in (7) Almanya'da ya$adIgInI, kendisinin ise yeterli derecede Almanca bilmedigi icin ailesinin yanIna gidemedigini belirterek ''Onlara kavu$abilmek adIna, oglumu yeniden bagrIma basmak adIna okul sIralarIna yeniden dondum'' dedi.

Kursa katIlan Umit Karabulut (30) da yeni evlendigi e$i Seyran'In Almanya dogumlu oldugu icin bu ulkede ikamet edebildigini, ancak, kendisinin oturma izni alamadIgInI vurguladI.

Ni$anlIsI Nezir Ya$ar'In yanIna gidebilmek icin kursa katIlan ilkokul mezunu Gulistan Ya$ar (23) da Almanya'nIn sundugu sInav $artInIn ciftlerin ayrI ya$amasIna neden oldugunu soyledi.

(KUT-DAB-MD)

 

 

***

 

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Politika&an=1287

 

TURK BA$KANDAN REKOR BAGI$

 

LONDRA (A.A) | 19.04.2008

Londra'nIn ilk Turk Belediye Ba$kanI Dogan Delman, hayIr ve yardIm kurulu$larI adIna ba$kanlIk doneminde topladIgI 50 bin sterlinlik bagI$la bir rekora imza attI.

Gorkemli bir torenle Kralice 2. Elizabeth’in belediyedeki temsilcisi  olma gorevini ustlenerek, ba$kanlIga getirilen ve yakla$Ik 1 yIldIr  Londra’daki ilk Turk Belediye Ba$kanI olarak gorev yapan Dogan Delman, 7  mayIsta gorevini bir ba$ka meclis uyesine devretmeye hazIrlanIrken, dun  bir resepsiyon duzenledi.
        
Dogan Delman, gerek gorevi, gerekse bagI$larIn toplanmasI konusunda en  buyuk destegi Londra’da ya$ayan Turklerden gordugunu soyledi.
        
Ba$kanlIgI sIrasInda kendisine destek veren Turk toplumu temsilcilerine  makamInda bir te$ekkur daveti veren Delman, KIbrIslI ve Turkiyeli  Turklerin destegiyle ingiltere’de Belediye Ba$kanlIgI gibi bir gorevi  ba$arIyla surdurdugunu belirtti.
        
Dogan Delman, bugun ingiltere’deki siyasi partilerin icinde cok sayIda  Turk’un aktif olarak gorev aldIgIna i$aret ederek, Turk toplumunun  yaptIklarIyla ingiltere’de yuksek duzeylerde olmaya layIk oldugunu  kanItladIgInI kaydetti.
        
Enfield Belediye Meclis Lideri Mike Rye da, 7 mayIsta ba$kanlIgI  bIrakacak Delman’a, Belediye Meclisi adIna te$ekkur ederken, 'YIllardIr  gordugumuz en iyi belediye ba$kanI. Onunla gurur duyuyoruz. Turk  toplumundan aldIgI buyuk destekle bagI$ rekorunu da kIrdI' dedi.
        
Enfield Belediye Ba$kanI Dogan Delman’In toplandIgI yakla$Ik 135 bin  YTL’lik bagI$, Dazu, MIND ve PCRF gibi hayIr kurumlarInIn calI$malarI  icin kullanIlacak.

 

 

 

From: Nihat Canikli [mailto:ncanikli@gmail.com]

Subject: Ermeniler, Turk Buyukelciligi'ne yurudu

 

Ermeniler, Turk Buyukelciligi'ne yurudu

Atina'da Turk Buyukelciligi'ne yuruyen bir grup Ermeni'nin yolu polis tarafindan kesildi. Buyukelcilige bildiri vermek isteyen grupla Yunan polisi ve Turk gorevliler arasinda arbede yasandi.

 

AA
Guncelleme: 19:36 TSI 20 Nisan 2008 Pazar


ATINA - Yunanistan'in baskenti Atina'da bir grup Ermeni Turkiye'nin Atina Buyukelciligine yurudu.
Parlamento binasi onunde toplandiktan sonra Turkiye aleyhine sloganlar atarak buyukelcilige yuruyen gostericiler, yollari kesen polis tarafindan binaya yaklastirilmadi.

Gosteri sonunda buyukelcilige bildiri vermek isteyen birkac kisilik grupla Yunan polisi ve Turk gorevliler arasinda kisa bir arbede yasandi.

Buyukelcilige bildiri birakamayan gostericiler binanin karsi kaldirimindaki agaca Ermeni bayragi astiktan sonra dagildi.

 

 

 


From: Nihat Canikli [mailto:ncanikli@gmail.com]
To: Kaya Buyukataman

 

New York'ta 'Ermeni Yalanlariyla Mucadele' Mitingi

 

ABD'nin New York kentinde gelecek hafta sonunda, 1915 olaylarina iliskin Ermeni iddialarinin dogru olmadigini Amerikalilara anlatma amaciyla bir miting yapilacak.

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) himayesinde her yil ''Genc Tukler Dernegi'' tarafindan organize edilen miting, bu yil 26 Nisanda Times Meydani'na cok yakin bir yerde ''Ermeni Soykirim Yalanlariyla Mucadele ve Sehit Diplomatlarimizi Anma'' ismiyle duzenlenecek.

Miting, 27 Nisan'da Times Meydani'nda toplanmasi beklenen ABD'deki Ermeni diasporasinin mitinginden 1 gun once yapilacak.

Haber Yayin Tarihi: 19 Nisan 2008 Cumartesi Saat 08:16

 

 

From: erdem akyuz [erdemak@gmail.com]

SOYKIRIM SUCLARI

 

     YalnIz ermeniler degil, diger milletler de Turklere kar$I soykIrIm sucunu i$lemi$ler ve bunun uzerini ustalIklI bir bicimde ortmu$lerdir. Cok yakIn bir tarihde, Balkanlarda, Saray Bosna'da, Kosova'da Turklere ve Muslumanlara uygulanan eylemler, bunun en yakIn ve en belirgin ornekleridir. Ustelik bu suclar, barI$ gucu gorevini ustlenen Hollanda askerlerinin gozetimi altInda olan bolgelerde i$lenmi$ ve uygar batI bunlara hep goz yummu$tur.Kurtulu$ Sava$I oncesinde ve sonrasInda YunanlIlarIn, BulgarlarIn i$ledikleri suclarIn da bunlardan a$agI kalIr yanI yoktur.

     Son yIllarda, bulunduklarI ulkelerin guvencesi altInda olan Buyukelcilerimize kar$I i$lenen suclar ve bu masum insanlarIn oldurulmesi olaylarI da soykIrIm sucundan ba$ka bir $ey degildir. Kendi elcilerinin oldurulmesi halinde, kIyameti koparacak olan ABD ve AB ulkeleri, Turk temsilcilerinin oldurulmesi kar$IsInda kIllarInI bile kIpIrdatmamI$, ustelik bu suclarI i$leyen ki$ileri sudan bahanelerle beraat ettirmi$lerdir. Bu katillerin cezalarInIn azaltIlmasI veya cezadan tumden kurtulmalarInIn gerekcesi; eskiden kendi ailelerine kar$I i$lenmi$ olan eziyetlerin, kendilerine anlatIlmasInIn dogurdugu tahrik ve baskI altInda cinayet i$lemeleri olarak gosterilmi$tir. Yani ana babalarInIn anlattIgI $eylerden oturu cok uzulmu$ler ve gidip hic tanImadIklarI insanlarI oldurmu$lerdir. Bundan oturu de cezalarI azaltIlmI$tIr. i$te uygar batInIn "soykIrIm sucundan anladIgI ve uyguladIgI adalet" budur.

     Daha 12-13 ya$larInda bir cocukken Erzurum'da Rus ve ermeni i$gali altInda kalan ve o gunleri bizzat ya$ayan babamdan defalarca dinledigim oykulerden birini gecen yazI dizisinde anlatmI$tIm. insanI deh$ete du$uren o tablo kar$IsInda bizim hissettiklerimiz; ba$kalarInI oldurmek istegi degil, ancak insanlarImIzI korumak ve insanlIk adIna uzulmek olmu$tur.

  

  Sonradan Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk hakimlerinden biri olan babamdan dinledigim olaylardan biri de $udur : "ilkokul cagInda idik. Okul donu$u bir kac arkada$ImIzla gule oyna evlerimize gidiyorduk. Yerler kar ve buz icinde idi. Kah kayarak, kah du$erek, iti$ip kakI$arak ve gulu$erek yolumuza devam ediyorduk. Birden bir patlama sesi duyduk. Ne oldugunu anlamadIk, durakladIk. Patlama sesi ile birlikte yanImIzdaki arkada$larImIzdan birisi yere du$tu. Yuzukoyun yatIyordu. Adeta donmu$ gibi kalmI$ bakIyorduk. KafasInIn kenarIndan akan kIrmIzI bir cizgi etrafIndaki karlar uzerinde sIzarak cevresini kIrmIzIya boyamaya ba$ladI. Ayak sesleri ve gulu$me sesleri duyduk. Dam altlarIna kacI$tIk. iki ermeni ve bir rus askeri geldi. Ermeni askerlerinden birisi, postalI ile yerde yatan arkada$ImIzI itekleyerek sIrt ustu cevirdi. Arkada$ImIn yuzunde ilk gordugum, gulumsemesi oldu. Son gulumsemesi yuzune yapI$mI$ kalmI$tI. Karlar uzerinde adeta kucucuk bir serce gibi idi. AlnInIn kenarIndan incecik bir kan sIzIyordu. Gozleri acIktI. Uzerine dogru egildiler. Askerlerden birisi tufeginin ucu ile alnInI gosterdi. AlnInIn yan tarafInda kur$un deligi vardI. Diger asker tufeginin ucu ile alnInIn tam ortasIna vurdu. O an arkada$ImIn canInIn yanIp yanmadIgInI du$undum. AlnInIn ortasI ile kur$un deligi arasInI olcer gibi hareketler yaptIlar. Sonra ayagI ile arkada$ImIzI ceviren ilk asker, cebinden para cIkararak digerine verdi. Yuksek sesle gulu$erek gittiler. Bir sure durduk, bakI$tIk. Sanki gizli bir i$aret almI$ gibi her birimiz bir tarafa ko$arak evlerimize gittik. Evde, ne oldugunu anlatamadIm. Hic konu$amadIm ve aglayamadIm. Babam annem dI$arI cIktIlar. Sokaktan konu$ma sesleri geliyordu. Biraz sonra aglama ve dua sesleri duyduk."

 http://www.hakimiyetimilliye.org/index.php?news=2466

http://www.asahaber.net/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=194

 

Av.A.Erdem Akyuz

Hukukun Egemenligi Dernegi

Genel Ba$kanI

erdemak@gmail.com

 

 


From: Nihat Canikli [mailto:ncanikli@gmail.com]

 

SAMIMIYET TESTI

 

 

19/04/2008 20 : 45  


 

 

 

 

 

 

MHP'lilere 'Oguzlarin Kayi boyundan geliyorum. Ben Turkum arkadaslar, benim Turklugume kimse hakaret edemez. Ettigi halde cezasiz kalmaz' diye posta koyan Adalet Bakani Sahin
'soykirimi vardir' iftirasi atan Ermeni Araf icin ne yapacak?

 

Bilgi Universitesi'nin Dolapdere yerleskesinde, 24 Nisan'da "1915'te ne oldu?" konulu konferans yapilacak. Toplantiya, sozde tarihci Ara Sarafian da katilacak.

 

Koru bakalim Turklugu...
Ermeni Araf, daha gelmeden "Ermeni soykirimi tezini savunuyorum" dedi. Hadi bakalim Sayin Sahin, "Turklugu" korumanin tam sirasi. Yetki sende goster kendini.

Haydi, goster Turklugunu
Sozde Ermeni soykirimi yalanini savunan Sarafian'in sozlerini hatirlatan vatandaslar Bakan Sahin'e, "Turklugu korumanin tam sirasi" cagrisi.

 

Adalet Bakani Mehmet Ali Sahin, Turklugune hic kimsenin hakaret edemeyecegini soylerken, "Ermeni soykirimi tezini savunuyorum" diyen Ermeni Ara Sarafian hakkinda ne yapilacagi ise merak ediliyor. Daha Turkiye'ye adim atmadan, "Ermeni soykirimi tezini savunuyorum" diyen Sarafian'in sozlerini hatirlatan vatandaslar, Bakan Sahin'e cagrida bulunarak, "Turklugu" korumanin tam sirasi " dedi.  Turkluge hakarete ceza ongoren TCK'nin 301. maddesinde yapilacak degisikligin ele alindigi TBMM Adalet Komisyonunda Turkluk tartismasi yasandi.

Hakaret cezasiz kalamaz
MHP Grup Baskanvekili Oktay Vural, "Hodri meydan, Turkluk ibaresi kalsin diger maddelerde ne yapiyorsaniz yapin " dedi. MHP Adana Milletvekili Yilmaz Tankut ise " Bu teklifle Turkiye'yi Hiristiyan Hacli zihniyetine meze yapiyorsunuz " diyerek elestirdi. Elestirilere cevap veren Adalet Bakani Mehmet Ali Sahin, sunlari soyledi: " Ben, Oguzlar'in Kayi boyundan geliyorum. Ben Turkum arkadaslar. Benim Turklugume kimse hakaret edemez. Ettigi halde bunun cezasi var, cezasiz kalamaz. Benim soyum itibariyle, Turk soyundan gelmem itibariyle bana biri hakaret ettiginde bunun cezasi baska maddelerde var.    

TBB: Dengeyi iyi korumaliyiz
Turkiye Barolar Birligi Baskani Ozdemir Ozok, Turkiye'de 301 ile ilgili yapilan tartismalarin, temelinde yatan uygulamalardan kaynaklandigini soyledi. Ozok, "Degerli savcilarimiz dava acarken cok daha detayli ve ayrintili bir inceleme yapmali. Fikir ve dusunce ozgurlugu ile kutsal degerleri iyi dengelemek lazim" diye konustu.

 


ERMENICILER ISTANBUL'DA, BOLUCULER DIYARBAKIR'DA TOPLANIYOR

 

SER ITTIFAK

 

Dolapdere'de ikinci
ihanet konferansi

Bilgi Universitesi, Turklere agir hakaretlerin edildigi 2005'deki Ermeni konferansinin bir
benzerine eve sahipligi yapacak.

 

Haber: Ceyhun BOZKURT
Istanbul Bilgi Universitesi, ikinci kez bir ihanet konferansina ev sahipligi yapacak. Diasporanin yogun lobi faaliyetleri sonucu dunyanin bircok ulkesinde sozde "Ermeni Soykirimini Anma Gunu" olarak kabul edilen 24 Nisan'da Turkiye'de de benzer bir ser konferansi duzenlenecek. Bilgi Universitesi'nin Dolapdere Kampusu'ndeki "Istanbul'da 24 Nisan 1915'te ne oldu" konulu toplantida, Ermeni yalanlari bir kez daha dile getirilecek. IHD'nin organize ettigi bu toplantiya, yayinladigi Ermeni tehcirini konu alan  "Gercek Bizi Ozgur Kilacak" adli kitap nedeniyle 301. maddeden yargilanan Belge Yayinciligin sahibi Ragip Zarakolu, IHD eski Genel Baskan Yardimcisi Avukat Eren Keskin ve Londra'daki Gomidas Enstitusu yoneticisi tarihci Ara Sarafian katilacak.

Soykirimi iftirasi!
AB ve Soros tarafindan fonlandigi one surulen ve Turkiye'de devletin kurumlarini hedef alan yayinlariyla dikkat ceken Taraf'a konusan Sarafian, Turkiye'ye iki yil once Istanbul Universitesi'nde duzenlenen "Turk Ermeni Iliskilerinde Yeni Yaklasimlar" konulu konferans icin geldigini hatirlatti. Sarafian, bu tur toplantilarin Turkiye ile diaspora arasinda karsilikli anlayisa ve gorus ayriliklarinin cozumune hizmet edecegini one surerek, "Boyle bir baslangic icin toplanti son derece gerekli" dedi. Ermeni yalanlarini Turk toplumunun da desteklemesinin ihtiyac oldugunu soylemekten kacinmayan Sarafian, "Ben Ermeni Soykirimi tezini savunuyorum ama bu goruslerimi elestiriye acmaktan cekinmiyorum. Zaten goruslerimin gucu de elestirel dusunceyle sinanmis olmalarindan geliyor" diye konustu. 

Lagim patlamisti
Eylul 2005'te yine Istanbul Bilgi Universitesi'nin Dolapdere Yerleskesi'nde duzenlenen konferans buyuk tepki cekmisti. Bogazici Universitesi, Sabanci Universitesi ve Bilgi Universitesi'nin ortaklasa tezgahiyla sahnelenen "Imparatorlugun Son Doneminde Osmanli Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunlari" konulu ihanet konferansinda Turklere agiza alinmayacak hakaretler edilmisti. Konferansa, Yenicag muhabiri alinmamisti.

 



Perincek'i Isvicre'de yargilamislardi

Isci Partisi Genel Baskani Dogu Perincek, 2005 yilinda Isvicre'nin Winterthur kentinde duzenlenen bir konferans sirasinda, "Ermeni soykirimi emperyalist bir yalandir" dedigi icin, Isvicre'de Ermeni iddialarini "inkar" yasasini ihlal ettigi gerekcesiyle 2007 yilinda Lozan'da yargilanmisti. Lozan Mahkemesi, 6 ve 7 Martta yaptigi durusmalar sonunda Perincek'i 90 gun hapis cezasi karsiliginda, her gunu 100 Isvicre Frangi olmak uzere 9 bin Isvicre Frangi para cezasina carptirmis ve bu cezayi iki yil tecil etmisti.

Engizisyon hukmu
Mahkeme, ayrica 3 bin frank para cezasi verdigi Perincek'in, sembolik olarak bu ulkedeki Ermeni cemaatine 1000 frank, davayi acan Ermeni cemaati lideri Sarkis Sahinyan'a da 10 bin frank odemesini ongormustu. Perincek'in karara yaptigi itirazi reddeden Isvicre Federal Mahkemesi, Lozan Mahkemesinin kararini 19 Aralik'ta onamisti. Perincek, kararin bir "Engizisyon" hukmu oldugunu belirterek, "Kararin gerekcesinde, bilimsel kanaat ve dusunce hurriyetini ayaklar altina almistir" diye konusmustu.

Hedefleri uniter
yapiyi cokertmek!


 

Soros destekli TESEV'in Diyarbakir'da duzenledigi Kurt konferansinda, Turk Cumhuriyeti'nin temel degerlerine dil uzatilacak

 


Haber: Fatih ERBOZ
Turkiye Ekonomik ve Sosyal Etutler Vakfi (TESEV) Diyarbakir'da "Kurt Sorununa demokratik cozum arayislari" konulu bir konferans duzenleyecek. Uzmanlar, Soros destekli konferansin, uniter yapiya zarar verecek olusumlara destek amaciyla yapildigina dikkat cektiler. Turkiye Ulusal Guvenlik Stratejileri Arastirma Merkezi (TUSAM) Baskanvekili Ali Kulebi, Soros destekli kuruluslarin bu tur toplantilarla ulkenin uniter butunlugunu hedef aldigini belirterek, sunlari soyledi:

Kurt olusumlari destekliyorlar
"Bunlar kendilerine gore bir strateji belirlemisler. Bu kuruluslarin Turkiye'deki cizgileri belli. Kendilerinin ortaya koymak istedikleri, yaratmak istedikleri 'Kurt sorunu' gibi adlandirdiklari, ortaya attiklari konularda toplantilar duzenliyorlar. Turkiye'nin uniter kimligini bozmaya yonelik, birlik ve butunlugunu hedef alan toplanti. Daha once de yaptiklari calismalarla ortaya koyduklari gibi, amac uzun vadede uniter yapiya zarar verecek, parcalanmalara neden olacak Kurt olusumlarini desteklemek, onunu acmaktir" diye konustu.TESEV'in Turkiye'nin gelecegini ilgilendiren konularda yaptigi calismalara dikkat ceken Prof. Dr. Anil Cecen, "Genelkurmay Baskani'nin acikca karsisina aldigi TESEV'in Turkiye'nin gelecegini ilgilendiren konularda yaptigi calismalarda daha dikkatli olmasi gerekiyor. Guneydogu ve Kurt sorunu gibi hassas konularda toplanti yerinin Diyarbakir olarak secilmesi Baskent Ankara'nin dislanmasi gibi sonuclara neden olabilir" dedi.

Siyasi oneriler tartisilacak
TESEV tarafindan yapilan aciklamada konferansta, Kurt sorununun zorunlu goc, sosyo-ekonomik kalkinma ve anayasal haklar boyutlari irdelenecek. Iki gun surecek konferansin ilk oturumunda, "Zorunlu Goc ile Yuzlesmek: Turkiye'de Ulke Icinde Yerinden Edilme Sonrasi Vatandasligin Insasi ve Dogu ve Guneydogu Anadolu'da Sosyal ve Ekonomik Oncelikler" adli kitabin yazarlarinin tespit ettikleri sorunlar ele alinacak. Konferansin son oturumunda siyasi parti temsilcilerinin ve milletvekillerinin de katilacagi yuvarlak masa toplantisi yapilacak ve gelecege donuk siyasi oneriler konusulacak. 

 


 

***


 

Soros'un fonladigini
itiraf etmisti


 

TESEV'in arkasindaki gucun, unlu Yahudi finans spekulatoru George Soros oldugu ortaya cikmisti. Diyarbakir'da Kurt konferansi duzenleyen TESEV'in Baskani Can Paker, 13 Mart 2008 tarihinde Sabah gazetesine yaptigi aciklamada, Soros'un Turkiye'ye her yil 2 milyon dolar gonderdigini soyledi. Ayni zamanda Soros'un kurdugu Acik Toplum Enstitusu'nun de Danisma Kurulu Baskani olan Paker, Soros'a ovguler yagdirdigi aciklamasinda sunlari soylemisti:

Hobi icin veriyor!
"Soros'un iki yani var; biri isadami ve spekulator olmasi. Ikincisi ise 'Acik Toplum'dunya gorusune cok inanmis biri ve bu iddialarini gerceklestirmek icin para harciyor.. Soros, Bush'un iktidardan inmesi icin 15 milyon dolar harcadi. Soros, 'Acik Toplum' fikri icin dunyada yilda 600-700 milyon dolar harciyor. Yarisindan cogunu acik toplum olmadigini dusundugu Amerika'da harciyor. Turkiye'de harcadigi para yilda 2 milyon dolar civarinda. Soros bu parayi 'hobileri' ugruna Turkiye'ye gonderiyor. Tabii insanlari, bu adamin bu parayi hobi ve ideal olarak harcadigina ikna etmek zor. Adamin 12 milyar dolar serveti var. Bunun 600 milyon dolarini her yil bu ise harciyor. 'Niye harciyor, mutlaka menfaati vardir'deniliyor. Ama Soros 75 yasina gelmis; yati, ucagi sevmiyor. Bu onu mutlu ediyor."

 


***

 


Trilyonlarini
ABD icin harciyor

 


ABD'nin, demokrasi adi altinda, yabanci ulkelerde sivil kuruluslar araciligiyla gerceklestirdigi sivil operasyonlar, George Soros'un adiyla ozdeslesmisti.1979'da Acik Toplum Enstitusu'nu kuran, Amerika'nin dis politikasini yoneten CFR orgutunun en aktif uyesi olan Soros, ABD derin devletinin dis ulkelerde; ozellikle de Turk cumhuriyetlerindeki "ortulu" ve "gizli" operasyonlarinin simge ismi. Trilyonlarini ABD icin harcayan Yahudi spekulator, Sabanci Universitesi'nde verdigi konferansta, "Turkiye'nin ihrac etmesi gereken sey ordusudur" diyerek Turk Silahli Kuvvetleri'ne dil uzatmisti.

 

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=6692

 

 

 

From: SS Aya [mailto:ssaya@superonline.com]

To: Turkish Forum
Subject:
A reply to Armenian allegations by Free E-Book : "THE GENOCIDE OF TRUTH"

 

 

OPEN  NEWSLETTER - for sharing of information

 

Dear All,

1. Presentation of my book “The Genocide of Truth” published by Istanbul Commerce University was made in the Conference room of the University of April 14th, 2008 in English. (My opening speech and PPS presentation in English can be E-mailed to those who want them).

 

2. Attendance of Turkish Press (as expected) was extremely low, despite invitation of the Rector, a reputed old-time correspondent!  Only NTV had a short broadcast the next morning at 10 a.m. news. Public interest by English speaking guests was large. The meeting lasted almost three hours, before the cocktail break.

 

3. The WEB site “Turkish Armenians” made quite a surprise when they posted their coverage next morning by:

http://armenians-1915.blogspot.com/2008/04/2427-turkkaya-ataov-peter-balakian.html .

 

4. Same WEB site has now included my book in their E-library where there is a true treasure of irrefutable documentation. The first section is the front 200 pages. The rest will follow in due course. Those interested to learn by reading what other authorities said or wrote on this subject, may click on http://armenians-1915.blogspot.com/2008/04/2429-new-e-book-genocide-of-truth-based.html(press download) and  start reading the verbatim excerpts. The reference numbers marked with an asterisk (*), bear my short commentary notes. References of respective sources are given at the end of each chapter. I welcome any comments defying the authenticity of enlisted sources or deflections from original texts whichever can be found by certain scholars!

 

5. The book “was given as gift at the presentation”! Now, it can be requested free, from the University as per address given inside the book, but I cannot assure their action. The book is not on sale in any bookstore. I have just a few hundreds left, given to me against my authoring rights. Books can be ordered to me [domestically for 50 YTL + delivery charge].If overseas, it is US$ 50 (or equal) plus postage but I cannot guarantee receipt! The air postage cost would be approximately $ 20. Payments can be made to my bank a/c’s in Turkey or by US Bank checks, to be sent after receipt of the book.  Remember, it is free to read (only) as above!

 

6. As “bonus,” I attach the “FLIER SHEET” which I had to insert, after the book was printed. This sheet alone (when you go inside the subject Relief Report) proves by the joint decision of the US Congress/Senate, that the present HS 106 is totally wrong and contradicts 180* what their grand fathers accepted on April 22, 1922 as the “persons who lived all through”! The answers to all other issues, have been covered in the book, as best as I could “find from reliable” sources, without any distortion or make-up. 

 

Dear All, I think that this is not a controversy between, religions, races or nations and truly has nothing to do with human rights and crimes! Uncovered evidence proves that this is an excellently well-organized racketeering and profiteering operation, in which human trust, decency and benevolence are misused!  We are only a handful of decent persons (be an Armenian, Turk, British, American...) trying to side with TRUTH and JUSTICE and disclose the hypocrisy of many scholars, plus politicians and writers.  You can say, “Why should I care” and join the “lynch mob” or say “just a moment, why I should simply believe hearsays and not take the trouble of learning for sake of conscience and human dignity!”. The decision is yours!

 

Cordially and truthfully,                                          

Sukru S.Aya, TurkIshforum danisma kurulu uyesi

ITG TELEFON HATLARINI KULLANINIZ.

TURKISH FORUM UN ANLASMA YAPTIGI ITG SIRKETI

 VASITASI ILE YAPACAGINIZ KONUSMALARIN NET GELIRI TURKISH FORUMA BAGIS OLARAK DONECEKDIR

IHTIYACIMIZ OLAN FONLARI SIZE HIC BIR ILAVE VEYA EK HARCAMA OLMADAN BIZE NASIL ULASTIRABILECENIZI GORMENIZ ICIN

LUTFEN  TIKLAYINIZ , ABONE OLUNUZ ..HIZMETE DEVAM ICIN BIZE IMKAN TANIYINIZ ..  

Tasarruf icin diz ustu veya masa ustu bilgisayarinizi her gittiginiz yere cebinizde tasimayiniz

 

Nerede Olursaniz Olun Ceb Veya Ev Telefonunuzdan

En Ucuz Telefon Fiatlari, En Temiz Hatlar ve

En Suratli Baglantilar icin    http://turkishforum.itgcards.com/turkce/

 

AIDATLARINIZ VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ,

TURKISH FORUM’UN 

SIZE, TURKIYEYE VE DUNYA TURK TOPLUMUNA  HIZMETINI   DESTEKLEYINIZ

TURKISH FORUM Ana DagItIm Serveri Yeni Emniyet ProgramlarI ve Teknolojinin Sundugu En HIzlI Multi DagItIm HatlarI ile 5 KItadan 250 BIN Uyesine Hizmet icin yeniden Web Sistemine Yeniden Girdi.

 

Turkish Forum’u Ya$atacak Olan

DESTEGiNiZi, AiDATLARINIZI VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ

http://www.turkishforum.com/tr/bagis.html

Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization

~_~_~_~_~~_~_~_~_~_~_~_~_~_~__~_~_~_~__~_~_~_~_~_~_~_~_~_~_

 

 

 

 

TURKISH FORUM

Grassroots Makes the Difference

Join To Turkish Forum And In Turkish Forum Join With Turks And With Friends Of Turks Across The Globe . Turkish Forum  is Designed To Empower You As An Energetic And Effective Ambassador For Turkey,  For The Turkish Cause And For The Turkish World.

 

Grasroots-giris@turkishforum.org

  • Network, with national, regional, and local leaders.
  • Share experiences, with old and new friends from across the Globe
  • Sharpen your ability, at the national, state and local levels.
  • Learn effective ways, build coalitions, and mobilize your local grassroots base.
  • Develop effective methods; promote positive coverage of Turkish issues.
  • Engage with officials, Relations with Turkey, the growing impact of Turks in the political process.
  • Support Turkish Cause by supporting The Turkish Forum, www.turkishforum.com/tr/bagis.html

.Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization.

 Turkish Forum is a Network, PR and a Lobbying Foundation

Turk Forum Dayanisma, Halkla Iliskiler & Lobi kurulusudur

Gayemiz : Hur Dunya devletleri ve Turkiye arasIndaki  askeri, ticari ve kulturel ili$kilere zarar veren sorunlarIn giderilmesine destek vermek; Turkiye ile Hur Dunya devletleri arasIndaki stratejik ittifakIn oneminin kamuoyuna ve ozel sektore anlatmak; Turkiyenin tarih, kultur ve geleneklerinin Dunya devletleri tarafindan daha iyi anla$IlmasInI saglamak; Turkiyenin di$ Ticari gucunun dI$ politikamIzda kullanilmasi  icin ozel sektorler arasIndaki diyalogu arttIrmak; Turkiye icin Onemli olan konular hakkInda Uyelerimize bilgi iletmek, Dunya Turk Toplumunu Turkiye ve Turk toplumlarInIn sorunlarInI cozmek icin gerekli sahalarda topyekun mobilize ederek olaylarin akI$InI yonlendirmek.

Turkiyemize Gerektigi Anda Uzmanlık SahanIzda Gonullu Veya Ucretli Destek Vermek Icin Sizinle Temas KurmamIzI IstiyorsanIz

Lutfen Veri TabanIna KaydInIzI YapInIz

www.turkishforum.com/tr/turkdb.html

 

Turkish Forum’a Uye Olmak için:
Mesaj AldIgInIz E-Posta HesabInIzdan Once 
 
grassroots-giris@turkishforum.org 
Adresine içi Bo$ Bir Mesaj Gondermeniz Ve Sonra www.turkishforum.com/tr/turkdb.html 
ADRESINDEN VERI TABANINA KAYIT YAPTIRMANIZ YETERLI OLACAKTIR. 
Listeden CIkmak için ise Bilgiler En Sonda Verilmi$tir. 

To remove yourself from this list send a blank message to grassroots-cikis@turkishforum.org from the email account you are getting messages to

 

 

 

 

LISTEDEN CIKMAK ICIN:
Mesaj aldiginiz eposta hesabinizdan grassroots-cikis@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

LISTEYE GIRMEK ICIN:
Mesaj almak istediginiz eposta hesabinizdan grassroots-giris@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

Yorum, Fikir, Haberlerinizi bize iletebilirsiniz.
TurkishForum Projelerine Maddi Destek Vermek Cok Kolay!
TurkDB ucretsiz kaydinizi yaptirdinizmi?

TURKISH FORUMA CALISMALARI ICIN DESTEK VERINIZ  

  • OZEL serverlerini ve internet hatlarini bilgi iletimi icin acik tutan
  • Turkiyemize dis politakasinda TOPYEKUN DESTEK VERMEMIZI SAGLIYAN,
  • Turkiye Disindaki Turk Toplumlarina sistemli olarak destek veren,
  • Tum Turk Kuruluslari ile Turkiye ve Turk Halki icin beraber calisan,
  • Dunya Turk Toplumundan gelen bir itmeden dogan TEK KURULUSDUR.

 

 

__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: