20 Nisan 2008 Pazar

[Daughters_of_Ataturk] DSP liderinden Erdoğan'a: Yalan söylüyor... Erdoğan: Şiddet uygulayan o zat...

DSP liderinden Erdoğan'a: Yalan söylüyor
Milli Mutabakat GündemiANKA
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın, 2002 yılı ile kendi hükümetleri arasındaki kıyaslamasına sert çıktı. Erdoğan'ı, "yalan söylemekle" suçlayan Sezer, Türkiye ve ekonomiyi oy kaybetme pahasına ülkeyi "güveli ve sağlam bir limanda" AKP'ye teslim ettiklerini söyledi.
 
Erdoğan: Şiddet uygulayan o zat,
Milli Mutabakat GündemiABDULLAH KARAKUŞ, MURAT PAZARBAŞI Abant
Kamer Genç'e saldırıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 'Benim partimin milletvekili şiddet uygulamaz' dedi
 
AKP Genç'in üzerine yürüdü
Milli Mutabakat GündemiSüleyman DEMİRKAN/ANKARA
Meclis'te bir grup AKP milletvekili, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i dövmeye kalkıştı.
 
'Ismarlama' bildiri Ankara'yı karıştırdı
Milli Mutabakat Gündemi Nuray BABACAN - Şehriban OĞHAN - Bülent SARIOĞLU - Zeynel LÜLE / ANKARA - STRASBOURG
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Luiz Maria De Puig, parti kapatmalara karşı çıkan bir bildirinin yayınlanması için Türk heyetinden talep geldiğini açıkladı. Heyet Başkanı AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu ise "Başkan'la 2 kez görüştüm ama böyle bir talebim olmadı. Bildiri kararı ben Strasbourg'a gelmeden önce alınmış" dedi.

 
Kimmiş bu bildirici arkadaş
YazarlarErtuğrul ÖZKÖK
HAYRETLER içindeyim.Önümde iki ayrı metin duruyor.Biri dünkü Star Gazetesi'nden.
 
Kayıp 5 milyon seçmen aranıyor
Milli Mutabakat GündemiBaşkan Aydın, "Bu kadar seçmen yerel seçim sonuçlarını tabii ki etkiler"
ANKARA- Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü'nde (SEÇSİS) yer alan veriler ile MERNİS'de yer alan verilerin birbirini tutmadığını ve yaklaşık 5 milyon seçmenin kaydının kendilerinde olmadığını açıkladı.
 
'Ermeni olduğu için böyle yapıyor'
Türkiye GündemiSabetay Varol
Fransa'nın eski Avrupa Bakanı Sosyalist Moscovici, iktidar partisi UMP'nin Genel Sekreteri Deveciyan'ın, Türkiye'nin AB üyeliğine referandum şartının kaldırılmasına 'Ermeni olduğu için karşı çıktığını' söyleyince ırkçılık suçlamalarına hedef oldu.
 
Irak petrolünde Türkiye yok!
Milli Mutabakat GündemiOlcay AYDİLEK
Irak, tüm dünyanın nefesini tutarak dört gözle beklediği petrol ve doğalgaz arayacak uluslararası şirketleri belirledi. 35 şirket arasında TPAO ve alt şirketi TPIC'ın olmaması Ankara'da şok etkisi yarattı..
 
Çevre katliamına devlet ödülü
Milli Mutabakat GündemiŞaka gibi turizm ödülü... Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'nda denizi izinsiz dolduran şirketin temsilcisi turizm ödülüne layık görüldü. Aynı firma yetkilisi daha önce 'denizi doldurur cezası neyse öderiz" demişti.
 
Irak'ta 5 saldırının faturası: 58 ÖLÜ
Türkiye GündemiIrak'ta dün gün boyunca düzenlenen beş ayrı saldırıda toplam 58 kişinin hayatını kaybettiği ve 125 kişinin de yaralandığı belirtildi.
 
Yabancılara gayrimenkul satışı durduruldu
Milli Mutabakat GündemiANKA
Yabancılara gayrimenkul satışı, bugünden itibaren durduruluyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, dün yayınladığı bir genelgelye, Anayasa Mahkemesi'nin kararı gereği, yabancılara gayrimenkul satışının durdurulduğunu açıkladı.
 
Ocakta 59 bin yeni işsiz
Milli Mutabakat GündemiANKARA Milliyet
İşsiz sayısı ocakta 59 bin kişi artarak 2.6 milyon kişiye ulaştı. İşsizlik oranı da 2007 Şubat'ından bu yana en yüksek düzey olan yüzde 11.3'e yükseldi
 
Borç dağ gibi ama laleye para çuvalla
Türkiye Gündemiİstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri İbrahim Kurşun, Murat Hazıroğlu, Ali Sevinç, Rıza Saka ve Cemal Yeğin'den oluşan Denetim Komisyonu, 2007 Yılı Denetim Raporu'nu hazırladı.
 
Teselli koltukları
Türkiye GündemiSeçimlerde milletvekili adayı gösterilmeyen AKP'lileri, partileri yalnız bırakmadı. Yaklaşık 40 isim çeşitli bakanlıklarda müşavirlik gibi kilit noktalara getirildi. Ataması gerçekleştirilen isimler arasında
 
"Feto'nun tarikatçıları" diye yazan gazeteci tutuklandı
Türkiye GündemiAdıyaman DHA
ADIYAMAN'ın Gerger ilçesinde yayınlanan Fırat gazetesinin sahibi ve köşe yazarı Hacı Boğatekin, "Feto'nun tarikatçıları" başlıklı yazısı nedeniyle başlatılan soruşturmada, "Adil yargıyı etkilemeye teşebbbüs ettiği" gerekçesiyle tutuklandı. Boğatekin, Fethullah Gülen'den "Feto" diye bahsettiği için savcının kendisine, "Bu ifadeyi düzetlmessen seni yakarım" dediğini öne sürmüştü.

 
Chavez: İsterlerse IMF'ye kredi açabiliriz
Dünya GündemiHugo Chavez, ekonomik darboğaza giren ve ellerindeki altınları satacağını açıklayan IMF'yle dalga geçti
 
Belediye Başkanı 'halka hizmet'ten sanık
Türkiye GündemiBelediye hizmetlerini mucizevi bir şekilde ucuzlatan İzmir'in Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında "kamu davası" açıldı.
 
Beyaz Saray onaylı işkence
Milli Mutabakat GündemiDIŞ HABERLER SERVİSİ
Bush'un ilk başkanlık döneminde, yardımcısı Cheney, eski Dışişleri Bakanı Powell ve dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice ile toplanıp El Kaide zanlılarına uygulanacak işkence yöntemlerini belirledikleri ortaya çıktı
 
Tarım 2001'den de kötü
Milli Mutabakat GündemiANKARA AA
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, tarım sektörünün, ekonomik kriz yaşanan 2001 yılından daha büyük gerileme içine girdiğini savundu. Tarım Reformu adı altında 2000 yılında uygulamaya konulan 'kemer sıkma' politikaları ve ekonomik kriz sonucu tarım sektörünün 2001'de yüzde 6.1 oranında küçüldüğünü anlatan Yetkin, bu oranın 2007 yılında 7.3 olarak açıklandığını kaydetti.
 
BÜYÜK ÇİFTÇİ YURT DIŞINA KAÇIYOR
Milli Mutabakat GündemiBÜYÜK ÇİFTÇİ YURT DIŞINA KAÇIYOR: Şartlar zorladı Türk işadamları dünya tarlalarını kuşattı
Tekstil sektöründen sonra tarım sektöründe de, bürokratik engeller, yüksek üretim maliyetleri, iklim şartlarındaki değişim gibi pekçok nedenden dolayı yatırımcı yurtdışına yöneldi.
Hürriyet gazetesi konuyu çok ayrıntılı olarak işledi:
 
Kamuda türban bir tık uzakta
Türkiye GündemiArdıç AYTALAR/İSTANBUL
AKP yönetimi, hedeflerinin kamuda türban olduğunu söyleyen milletvekillerine uyarı cezası verse de, AKP'nin kontrolündeki birçok kamu kurum ve kuruluşunda türbanlı çalışan var.
 
İsrail'de 'Carter' krizi büyüyor
Dünya GündemiABD eski Başkanı Jimmy Carter, 18 Nisan'da Şam'da Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile yapacağı görüşme İsrail hükümetini kızdırdı.
 
Bakan Çiçek'ten torpil sorusuna ilginç yanıt
Milli Mutabakat GündemiANKA
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, oğlu ve gelininin işe alınırken hangi sınava girdiğine ilişkin sorusuna ilginç bir yanıt verdi.
 
Vurgun parasıyla devremülk
Türkiye GündemiNurettin KURT
Belso A.Ş.'nin içini boşalttığı iddiasıyla hakkında dava açılan Çetin Cin'in Mekke'de Kábe manzaralı 7 yıldızlı Zemzem Tower'da 2 ayrı devremülkü olduğu ortaya çıktı.
 
Papa, Müslümanları yine kızdıracak
Dünya GündemiGelecek hafta ABD'ye tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Papa 16'ncı Benedikt, New York'ta, bir zamanlar İkiz Kuleler'in yükseldiği noktada edeceği duayla Müslümanları yine kızdıracak.
 
Mad Max filmi gerçek oldu
Milli Mutabakat Gündemihurriyet.com.tr
Mahvolmuş bir dünyayı anlatan Mad Max filmindeki gibi, aç insanlar bir tas pirinç için ayaklandı. Petrol fiyatı yükseldi, nakliye masrafı arttı, gıdalara zam geldi. Zamlar yüzünden dünyada isyanlar başladı. Haiti kan gölü. Mısır ve Tunus'ta çatışmalar sürüyor.
 
G-7 ülkeleri yeni krizi ortak planla önleyecek
Türkiye GündemiSanayileşmiş yedi ülkenin oluşturduğu G-7'nin Maliye bakanları, önceki akşam Washington'da bir araya gelerek yeni bir küresel krizi önlemeyi amaçlayan bir plan kabul ettiler.
 
Erdoğan balkondan düşerken...
YazarlarCan Dündar
Liderler, ateşte sınanır. Erdoğan bu sınavda yandı. İlerde siyasi tarihi yazacak olanlar onun devasa bir seçim zaferinden 9 ayda nasıl sefil bir ricat doğurabildiğine şaşacaklardır.
 
Yine oynuyor...
YazarlarBekir COŞKUN
TİPİK futbolcu.
 

















Anket

AB'ye girmek Türkiye'nin çıkarına mıdır?
Değildir
Çıkarınadır


Be a better friend, newshound, and know-it-all with Yahoo! Mobile. Try it now. __._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: