21 Nisan 2008 Pazartesi

Re: [Daughters_of_Ataturk] Mutlu Bayranfmlar...

www.taaaz.org da taa-az  Turk okulu
23 Nisan programini goremenizi dilerim..

-------------------------------------------------------------------


Degerli Turkish American Community, ....AZ  ve diger statelerde.......

Dun ASU Arizona Murdock hall 101 da 2;00 PM DE..  keske olabilse idiniz..

Seneye , kucuk cocugunuz olsa da olmasada.. eger kendinizi bir yetismis ve bir communitenin
buyugu hoirmet edilecek bir role modeli sayiyorsaniz, en buyuk yapacaginiz sey, cocuklerin public icin yaptikari gosterilere vakit ayirmaniz, onlari alkislamaniz onlara bravo demeniz onlarla bir ikisi ile konusmaniz, onlarin anne babalarini ile konusup onlari tebrik edip guc task lerinde tebrik etmeniz.. Cocuk yetistirmenin  kolay olmadigini hepiniz biliyor sunuz..  Peki nicin yeni yetistirenlere hic olmaz ise bu tip gunlerde destek olmuyorsunuz..

Hele adam olmus olanlar .. illa din de adam olanlar mi adam olmusluk yapacaklar civic, trade, science,art,public service,  girisimcilikte ,,,,
insan olmakta,,,, adam olmuslar nerede ...???????

Seneye 23 Nisan da  unutmayin ... Adam olmuslar  ben adam oldum diyenler...  gelsinler..Orada bulunmakla
cocuklarin kimliklerinin comuniteleri icin gelismesine  dunya icin insanl;ik icin gelismesine sebeb olacaklarina inansinlar.. Ben garanti veriyorum enerji ve emeklerinin o cocuklar ve comunitelerine pozitive enerji olarak gececegine..

Gelebilselerdi gelecek "Turkish American Idol"  lari ile tanisabilirdiniz.. 20 senede 4 meshur
basketbolcu cikartti isek.. ..

Hayatinda cocuk iken buyukler tarafindan public event de alkislanan cocuk..."beni begendiler bana kiymetverdiler ben OK yim diyip size gelecekte sizde  OK siniz diyebilebilir.. yoksa bu OK ligi alamaz sa aileden ve communiteden..
ben OK egilsem sen de OK degilsin diyebilir... o zamanda universiteler  girsimcililer  pozitifler degil;l.. butun problemler e yatrim yapmis oluyoruz.. hepimiz icin. hepiniz icin..

A dan z ye TURK- AMERICAN. anneler gununu de  kutlaMANIZI TEMENNI EDERIM.
COMMERCIALLY,, COMMUNITY  OLARAK...

kADIN VE KIZ COCUGUNUN KIYMETINI  TAKDIR ETMEK ICIN , KADIN EMEKLERI VE HAKKI NIN  VE
AKLININ ,DESTEK VE BARIS ICIN FAKTORLERE TESEIRINI HATIRLAYIP TAKDIR ETMEK ICIN.

WWW.INTERFAITHARIZONA.ORG A BAKACAK OLURSANIZ..

pHOENIX DOWN TOWN DA YAPILACAK EVENT E    TAAA-AZ  DERNEGI BASKANIMIZ VE 75 00 DOLAR BILET I EFFORD EDEBILENLERIN  GITMELERINI BILET ALIP DIGER UYLERIMIZI TALTIF OLARAK GONDERMELERINI
RICA EDERIM.. SIZLERI SIZ TEMSIL ETMEK ICIN  BU EVENTLERDE BULUNMANIZ LAZIM..BEN GIDECEGIM BIR KISI ICIN DE BILET  /DAVETIYE PARASI ODEMEYE HAZIRIM.. DIGER IMKANI OLANLARDAN DA  bu  MODELI KULLANIP GELMELERINI RICA EDIYORUM..

Bu organizasyon un Turk interfaith gurubu ile hic bir bagliligi yoktu.. ama turk interfaith gurubu bu gurubun ve az communitesinden baska bireyleri gurup halinde Turkiyeye goturup kendi kulturel girisimcilik politik network lerini kendi paraleleleri icin yapmis durumdalar..

Lutfen  paul eppinger ile temasa gecin ve her at yapilan toplantilarda bulunup kendi faith modelinizi kendiiz
bu\lunup anlatip izah edin.. UK Prime Minister bu gun C-Span deki konusmasinda bu konuyu promote etti..
O promote etti diye degil . Deal Hudson in yazdigi kitap onward Cristian Soldiers Katoliklerin dolaptan cikarildigi avangelism din yayma cabalari ve bu konunun nasil cok ileri gittigini artik dunyanin basina dert olabilecegini
samimiyet ile anlatti.. Turkiyedeki sag radikalligin bu guruplar tarafindan tesir edildigini nidse kendiniz asagidaki koselerden arastirip anlayabilirsiniz
www.insidecatolic.com   Brownback University...Molly Institute -religion and culture Sam Browbeck R.Kansas..

Bu senetor down syndrom bebek hamileligini sona erdirtmemek icin yola cikiyor Turkiyede de buna tesir ediyor

U.N. Wold Food Program  Josetta sheeran  Exe Director universal school food  "a cup of food for a child"
ve conflict market lerde n kacan besin/food ureticilerine - drug ureticilerine baska  urun  uretme imkani veren ,
destek modellerini gorup destek olacaklara
ihtiyac var..  Bu isleri bilenler yapiyordur dye birakmayip, tembellik etmeyip, kaLKIP OGRENIP YAPIP YAPTIRACAK SERVIS VEREN BULLYLIK ETMEYEN LIDERLERE  ORGANIZETORLERE  COORDINATORLERE IHTIYAC VAR..

BU KONULARI GREEN  PRODUCTION VE SU , LOJISTIK DELIVERY  VE ELDE OLAN TECCHNOLOGY  NIN
UYGULANMASI ...KONUSUNDAN  DESTEKLEYECEKLER BENCE EN BUYUK DINDE CENNETE PASAPORT ALANLAR..

TANRININ SERVISE VEREN DEMOCRATLARA IHTIYACI VAR..

BEYIN YIKAYAN  KLUBUNE UYE
SAYISI ARTTIRAN VEYA  KENDINI PATLATIP INSAN GURUPLARINI DA BERABER  YOK EDEN  PARADISE E GIRIS PASAPORTI  SAGLAMA BAGLAMA  ISTEYENLERE  IHTIYACI YOK. BUNLAR KIMINLE PAZARLIK EDIYORLAR FAITH /IMAN ADI ALTINDA ACABA .. YUKARDAKI KONULARI ONLARIN ETEGINE GETIRMEKMARIFET.. c-span 4/18/08 ----CSIS u.n.wORD fOOD pROGRAM I ......YAYMAK..

democracy lobycilik  ekonomik paylasim , girisimcilik  is imkanlarina acces  her bireyin  gonullu  katilimciligi ile ancak olabilecek.....

Turkiye food produce etmesi lazim  U.N. almaya hazir ..dunyada olmayan yerlere vermek icin..halbuki bu bilgiyi
Turkiyedeki ciftciye anlatan yok.'.kendime kadar i uretirim saglam guvenilir alacak yokki '  der turkn ciftcisi..
Bu ciftci tembel degil.. aptal olmak istemeyen kabzimali zengin etmek istemeyen..

www.alarafidan.com a bakin  her urun iin bir alara firmasi lazim.. Alara yardimi ile Kas ta Badem uretimini  yeniden baslattik ve kalite yi yukseltmek icin birbirine destek olacak c0-op  kuruyorlar..sincalar icin de dag kedisini getirtiyorlar. Bu topragin sesi TRT  den de motivational ve info destek alacaklar.. Badem az su ile yetisiyor..

Ceviz icin de Corum da yeni calisma baslatildi .. Van yoresinde  ceviz fidani yetistrilmesine destek olacaklara ihtiyac var.. gozu aclar  i ayird etmesini biliyor Turkciftcisi .. onlar hic umitlenmesinler..

iki badem bir ceviz bir elma iki yaprak lahana  bir parca yogurt .... cok yol aldiriyor  beslenmede...

bunlarin hepsi kurutularak satilabilinir U.N. food programina.. eger coordineedecek ac gozlu olmayanlar olursa..

N N Muradoglu
w.persontopersonplatform.org/com
w.worldeldercouncil.org/com
w.sietar-europa.com
w.thomasarmstrong.com
w.newtactics.org
w.akriceinstitute.org
w.yalcineli.com
w.boyalikus.com
w.4thw.com
w.teeecointernational.net
w.gazel.org
w.T2.org















-----Original Message-----
From: mehmet ali sulutas <malisulutas@yahoo.com>
To: Celebi <chelebi@yahoogroups.com>; D of A <daughters_of_ataturk@yahoogroups.com>
Sent: Mon, 21 Apr 2008 6:57 am
Subject: [Daughters_of_Ataturk] Mutlu Bayramlar...

21 Nisan 2008 Mersin Sivil Toplum Birliði'nin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý Bildirisi
 
En iyi yatýrým ulusal egemenlik ve çocuklar için yapýlan yatýrýmdýr. Bu da geleceðe yapýlan yatýrým demektir. Egemenliðe ve çocuklara önem verenler, daha güçlü bir geleceðin güven altýna alýnmasý ve daha iyi kuþaklarýn yetiþmesi için yatýrým yapmýþ demektir.
 
Çocuklar, yaþamýn etmenleri ve yönlendiricileridirler. Onlarýn beslenmeleri, eðitimleri, "kapitalizmin her türlü marazlarýndan korunmalarý" gereklidir. Öte yandan, ülkemizde kendi kaderlerine terk edilen ve yalnýz býrakýlan 8,4 milyon engelli insanýmýz da var. Onlar, sevgiye, dostluða ve ilgiye ihtiyacý olan bizim çocuklarýmýzdýr…
 
Çocuk, düþüncesini özgürce açýklama hakkýna sahiptir; bu hak, ülke sýnýrlarýna baðlý olmaksýzýn, yazýlý, sözlü, basýlý, sanatsal biçimde veya çocuðun seçeceði baþka bir araçla her türlü haber ve düþüncelerin araþtýrýlmasý, elde edilmesi ve verilmesi özgürlüðünü içerir. Çocuklarýn, sevgi, saygý, þefkat ve kardeþlik dolu bir dünyada mutluluk içinde yaþamalarý en doðal haklarýdýr.
 
Sadece Mersin merkezde, çocuklarýn %89,3'ü sokakta çalýþmakta, %9,9'u bazen sokakta yaþamaktadýr. Babalarýnýn %86'sý okur-yazar, %20'si gelir getirici hiçbir iþ yapmamakta; annelerinin sadece %20'si okur-yazar, %94'ü gelir getirici hiçbir iþ yapmamaktadýr.
 
Ýþgaller, savaþlar, çýkar kavgalarý, doðal afetlerle birlikte gelen ve kaçýnýlmaz olan yokluk, yoksulluk, açlýk ve sefalet, en çok ulusal egemenliði ve çocuklarý etkilemektedir. Ülkenin egemenliðini ve çocuklarýn geleceðini güvence altýna almak bireylerin, STK'lerin, kurumlarýn ve devletin sorumluluðu altýndadýr.
 
Saðlýklý bir toplum ve gelecek için büyük önem taþýyan çocuklarýn korunup saygýlý, sevgili, saðlýklý, eðitimli büyütülmesine giden yolda bireylere, yerel, ulusal kuruluþlara, STK ve kamu yönetimlerine büyük görev düþmektedir. Ýþte bu baðlamda, MSTB , "insanlarýn saðlýklý ve düzenli bir çevre içerisinde yaþamalarýna sivil toplumun katkýlarýný saðlayabilmeyi" ve "Mersin sokaklarýnda çalýþan ve yaþayan çocuklarla ilgilenmeyi" de amaçlarý arasýnda bulundurmaktadýr.
 
Sivil Toplum Kuruluþlarý, çocuklara yönelik hizmetleri yürütmekle birinci derece görevli kamu kuruluþlarý ve belediyelere görevlerini yapmalarý için baský unsuru oluþturmalýdýr. "Kuþkusuz bu kurumlar görevlerini yeterince yerine getirmiþ olsalardý bugün bu durumu bu kadar aðýr yaþamamýþ olacaktýk." 
 
Egemenliðimizin ve çocuklarýmýzýn geleceði adýna, Egemenlik ve Çocuk Bayramý kutlu olsun!..
 
Mehmet Ali Sulutaþ,
Mersin Sivil Toplum Birliði Kurucu Baþkaný ve Eþgüdümcüsü
 
 

Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!
__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: