19 Nisan 2008 Cumartesi

[Daughters_of_Ataturk] Tarikata Yargı Darbesi

Süleymancı Cemaati'nin miras paylaşım kavgasında son noktayı yargı koydu.



Mahkeme cemaat lideri Arif Ahmet Denizolgun hakkında kardeşi AKP milletvekili Mehmet Denizolgun'un açtığı davada, miras kaçırıldığına hükmetti. Yargı, boğaza nazır dört katlı ev için "eşit paylaşım" kararı verdi

Üsküdar 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, annesinin görüşmediği oğlu AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun'dan ölen annalerinin mirasını kaçırarak, yanında kaldığı oğlu Arif Ahmet Denizolgun'a Üsküdar Kısıklı'daki arsasını 50 bin dolara sattığına karar verdi. Mahkeme Mehmet Beyazıt Denizolgun'un 1/3'lük miras payının tapuda tesciline hükmetti. Süleymancılar olarak bilinen cemaatin bugünkü lideri eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun ile kardeşi AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun arasındaki dargınlık, siyasi tercihleriyle başladı. Ancak "dargınlığı" mahkeme tutanaklarına geçiren bir dava, iki kardeş arasındaki uçurumu genişletti. Kardeşi aleyhine, miras payı için dava açan AKP Milletvekili Mehmet Denizolgun'du. Davanın gerekçesi, anne Feriha Ferhan Denizolgun'un, Üsküdar Kısıklı'daki 760 ada (32) arsasını, 24 Aralık 2001'de kardeşi Ahmet Denizolgun'a 50 bin dolar (70 bin YTL) karşılığı satmasıydı. Mehmet Denizolgun, miras payının, kardeşinin 70 yaşındaki annesinden, 300 bin YTL'lik değerinin çok altında satın alınmasına itiraz etti. Bu davayla iki kardeş mahkeme salonunda karşı karşıya geliyordu.

KIZINA MERCEDES ALDI

Mahkeme tutanaklarına geçen bilgilere göre Ahmet Arif Denizolgun, arsayı satın aldıktan sonra, arazi üzerine 4 katlı betonarme bir bina yaptırdı. Ahmet Denizolgun'un yanında yaşayan anne Feriha Hanım ise, oğlundan aldığı parayı hayır işleri, öğrencilere yardım, fakirlere Ramazan ayında iftar yemeği, kızına da Mercedes marka araba alarak harcadı.

'OĞLUNDAN KAÇIRDI'

Üsküdar 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 10 Haziran 2004 yılında açılan dava, 18 Aralık 2007'de sonuçlandı. Mahkeme tam 3.5 yılın sonunda Mehmet Denizolgun'u haklı buldu ve görüşmediği oğlundan miras kaçırdığına karar verdi. Üsküdar 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin "2007/327 ve 2007/269" numaralı kararında, arsanın Mehmet Beyazıt Denizolgun'un 1/3'lük payı oranında tapuda tescil edilmesine hükmetti.

KARARDA 'TARİKAT' VURGUSU

MAHKEME Hakimi Mustafa Cahit Mergen'in davanın karar tutanağına geçirdiği ifadeler dikkat çekiciydi. "...Feriha Ferhan Denizolgun, Türkiye'de büyük bir tarikatın liderinin kızıdır. Maddi anlamda hiçbir zaman sıkıntısı olmamıştır. Konumu itibariyle müreffeh bir yaşamı olmuştur. Davacı ve davalının kardeş olarak dargın oldukları, anne olan muris Feriha Ferhan Denizolgun'un davalı Arif Ahmet Denizolgun'un yanında kaldığı ve davacı ile görüşmediği anlaşılmıştır. Davacı oğlundan mal kaçırma kastıyla hareket edildiği ve davalı oğluyla yapılan davaya konu yerin satışında muvazaa olduğu anlaşılmaktadır. Davanın bu nedenle kabulü gerekmektedir." Süylemancılar olarak bilinen cemaat kendilerinin tarikat olarak anılmasından rahatsız oluyorlardı.



Yahoo! kullaniyor musunuz?
Istenmeyen postadan biktiniz mi? Istenmeyen postadan en iyi korunma Yahoo! Posta'da
http://tr.mail.yahoo.com
__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: