21 Nisan 2008 Pazartesi

[Daughters_of_Ataturk] Kadýköy vapurunda provokasyon

Kadýköy vapurunda provokasyon


Her gün AKP ve yanlýlarýnýn çeþitli yerlerde sergiledikleri garip davranýþlarý anlatan mesajlar alýyorum. Ama bugüne kadar hiçbirini yazmadým çünkü (lütfen gönderenler alýnmasýn) bunlarýn doðruluðunu bilmek mümkün deðil. Bu tür mesajlarla kolaylýkla oyuna da getirilebilirsiniz.
Ancak bugün ilk kez bu tür bir olayý size de anlatmak istiyorum. Çünkü bu kez neredeyse 40 yýldýr tanýdýðým okul arkadaþým bir iþ kadýnýndan dinledim olayý. Ýsterseniz onun aðzýndan okuyalým;
Pazartesi günü Eminönü'nden kalkan Kadýköy vapuruna bindim. Üst salonda oturuyorum. Karþýmda simsiyah çarþaf içinde bir kadýn oturuyor. Yanýnda da 7-8 yaþlarýnda bir oðlan çocuk var.
Çocuk bayaðý haþarý. Bir aþaðý bir yukarý koþturup duruyor. Ara sýra da benim yanýma geliyor. Dirseðini dizime dayýyor. Çocuktur, yapar. Benim kýzým da küçükken otobüste vapurda tanýmadýðý kiþilerin yanýnda durur, hatta yaslanýrdý bile, çocuklarýn genel davranýþýdýr bu.
Ancak biraz sonra garip bir þey olmaya baþladý. Çocuk önce dirseðini dayarken daha sonra bacaðýmý tutmaya baþladý. Daha sonra elini etiðimin altýna sokmaya çalýþtý. Bir iki sefer kýzýp "Haydi git bakayým annenin yanýna" diye seslendim. Oralý olmayýnca çarþaflý kadýna dönüp "Haným þu çocuðuna biraz sahip çýk, bak ne yapýyor" dedim.
Dememle birlikte kadýn ayaða kalkýp bana ne söylesin? "Kadýn kadýn çocuk diye kýzýyorsun deðil mi, büyük biri okþasa çok hoþuna giderdi ama."
O an kendimi kaybetmiþim. Yerimden fýrladýðým gibi kadýnýn üzerine atladým. Boðuþmaya baþladýk. Kadýnýn çarþafý açýldý, altýndan 20-22 yaþlarýnda bir kýz çýktý. Tam bu sýrada cüppeli, beline kadar siyah sakallý bir adam peydah oldu. Kalabalýða dönüp "Ey ümmeti Müslüman, görüyorsunuz deðil mi bu dinsizleri, Müslüman kýzlara nasýl saldýrýyorlar?" diye baðýrmaz mý?
Çok þükür ki vapurdakiler hem olayý görmüþlerdi hem de aralarýnda fanatik dinci yoktu herhalde adamýn etrafýný çevirip "Her þeyi gördük, milleti tahrik etme, burayý Ýran'a çevirmeyin" diye çýkýþtýlar. Adam, kýz ve çocuk hemen alt kata indiler, bu sýrada iskeleye yanaþýyorduk, yok olup gittiler.
Eðer çok güvendiðim biri baþýna geleni anlatmasa dünyada inanmazdým.


*****


Güncel bir Irak fýkrasý

Bir Amerikalý, bir Ýngiliz ve bir Irak'lý barda içki içiyorlarmýþ. Amerikalý içkisini bitirince bardaðý havaya fýrlatmýþ, silahýný çýkarýp bardaða ateþ edip parçaladýktan sonra "Bizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz Amerika'da ayný bardakla iki kere içki içmeyiz" demiþ.
Ýngiliz de bunun üzerine içkisini fondip yapmýþ ve þiþeyi havaya atarak ateþ edip, þunu söylemiþ: "Bizim Ýngiltere'de o kadar çok içki yapýlýr ki þiþeyi açtýktan sonra ayný þiþeden bir daha içmeyiz."
Bunun üzerine Iraklý da soðukkanlý bir þekilde içkisini bitirmiþ, silahýný çekip Amerikalý ve Ýngiliz'i öldürmüþ.
Barmen panik içinde "Sen ne yaptýn?" deyince Irak'lý cevap vermiþ; "Bizim Baðdat'ta bu Ýngiliz ve Amerikalýlardan o kadar çok var ki, biz de ayný adamlarla 2 kere içki içmeyiz..."


*****



Baþbakan artýk baþbakan gibi konuþmuyor

Tayyip Erdoðan kapatýlma davasýnýn açýldýðý 14 Mart'tan bu yana yaptýðý hiçbir konuþmada "baþbakan gibi" konuþmuyor. Bunun yerine "seçime hazýrlanan bir siyasi parti lideri" gibi konuþuyor.

Size dün AKP'nin "baskýn seçime" hazýrlandýðý konusunda ciddi duyumlar aldýðýmý yazmýþtým. Baþbakan'ýn son günlerdeki konuþma tarzý bana göre bunu doðruluyor.

Tayyip Bey hemen her gün partisiyle ilgili bir toplantý bahanesiyle seçim konuþmalarý yapýyor. Dikkat edin aðzýndan bir baþbakandan duymanýz gereken hiçbir þey duymuyoruz artýk. Varsa yoksa "Onlar ve biz." Sürekli bir meydan okuma, demokratik kurumlarý yýpratma, rakiplere karþý hiçbir belge ve bilgiye dayanmayan açýklamalar yapma.

Ancak yeri gelmiþken yazmak istiyorum.
AKP baskýn seçime hazýrlanýyor ama, bunun gerçekleþebileceðine hiç ihtimal vermiyorum.
Yakýnda fikir ortaya atýlacaktýr ama hayata geçer mi?
Çünkü girilen bu süreçte baskýn seçim alternatifini kullanmak bana göre çok zor.

Gözlediðim kadarýyla AKP ciddi bir sýkýntý içinde.
Kapatma davasý açýldýðýnda önce Yargýtay karalanmak istendi, iddianame hakkýnda küçük düþürücü sözler söylendi, burdan vazgeçildi.
Anayasa deðiþikliði gündeme geldi, bundan vazgeçildi, parti kapatma zorlaþtýrýlýp referanduma gidilmesi önerildi, bundan vazgeçildi.
Tayyip Bey aldýrmaz bir tutum içindeydi, "savunma yapacaðýz, partimiz kapanmaz" demeye baþlandý.
Þimdi seçim alternatifi de ortaya atýlacaktýr, ama bundan da vazgeçilecektir. Bana öyle geliyor.



***


Baþbakan'ýn þifreleri

Tayyip Bey çeþitli zamanlarda söyledikleri ya da yaptýklarýyla çok eleþtirildi. Ancak bunlarýn bir kýsmýna toplu olarak baktýðýmda sanki kendi partililerine þifreli mesaj veriyor gibi geliyor bana. Bu bir tür "Baþbakan böyle yapýyor, sen de bunu yapabilirsin" mesajý.

Al ananý da git: Bizden olmayan ve üstelik bize karþý çýkanlara karþý her türlü öfke ve hakareti yapabilirsiniz. Bu tipleri yanýnýzda bile tutmayýn. Ne zaman ki bizden olur o zaman baðrýnýza basarsýnýz. Bir tür ötekileþtirme politikasý.

Çaký taþýmak: Bakýn ben çaký taþýyorum, silah taþýmak bir tür Türk adetidir. Siz de gerektiðinde kullanmak için üzerinizde bazý kesici delici alet taþýyabilirsiniz. Bunun abartýlý halleri döner býçaðý ve tabancadýr.

Benzin için rüþvet verdim: Rüþvet vermek de almak da elbette hem kanunsuzdur hem de ahlaki deðildir. Ama bizden olmayanlara karþý ahlaklý olmamýzý düþünmeyin. Bu nedenle eðer bizden deðillerse onlara karþý hiçbir ahlaki yükümlülüðünüz yoktur.

Bizde þiddet olmaz: Bizden olmayanlara karþý her türlü þiddeti kullanabiliriz. Ama ahlaki bir kaygýmýz da olmadýðý için herkesin gözü önünde yaþansa bile gerçekleri çarpýtmaktan ve yalan söylemekten çekinmeyin. Bizden olan bize inanýr nasýl olsa, bizden olmayanlarý da boþverin dinlemeyin bile.



*****



Yalan ne kadar büyükse inananý da
o kadar çok olur
Adolf Hitler

 


Ya yolunda yururuz
Ya bu ugurda oluruz
__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: