20 Nisan 2008 Pazar

Re: [Daughters_of_Ataturk] KÖY ENSTITÜLERI

Bu konuyu gundeme getiren herkese tesekkurler. Ulkemizin su andaki acikli durumuna bakarsak koy enstitulerinin neden yokedildigi acikca gorulur. Iktidarlar aydin, ne yaptigini bilen vatandas istemiyor. Uyutmali ki haklarinin, cikarlarinin, neler olup bittiginin farkinda olmadan bir torba erzaka, bir cuval komure karsilik oy makinesine donusturulsun. Aydinlanmamali ki kolayca kandirilsin. En iyisi onlari egitiyormus gibi yapip hurafelerle doldurmak korpe beyinlerini. Bir kez yerlesti mi hurafeler beyinlere, gelsin kolelik, toplansin kalabaliklar meydanlara, gelsin"ben istersem bu bindirilmis kitalardan- aydinlardan,  Ataturk Cumhuriyetinden yana olanlardan sozediliyor- daha fazla insan toplarim meydanlara" kabadayiligi; ben, sen, biz, siz edebiyati.
 
Enstitulerin yerine ne kondu? Kuran kurslari, imam-hatip okullari, din dersleri-musluman olmayanlara bile dayatilan- mescite dondurulen siniflar. Ben bu okullarda ya da kurslarda din yerine hurafe ogretildiginden eminim. Inanamiyorum, buraya hoca olarak gonderilen Ilahiyat Fakultesi mezunu bir genci  Kuran okumasi icin evime cagirmistim. Okudugunun ne anlama geldigi soruldugunda yanit verememisti. Ilahiyat Fakultesinde bile bu ogrenilemiyorsa, bu genclerin ogretmenlik yaptigi Kuran kurslarini dusunun.
 
 Anlamini bilmediginiz birtakim Arapca sozleri yineleyip hocaniz ne diyorsa onu tartismasiz kabullenirsiniz.
Zaten ne gerek var dusunen , tartisan ogrenciler yetistirmeye, bizim anlattiklarimiz kabullensinler yeter.  
Bir ara ezan Turkce okutulmus saniyorum da dinciler kiyamet koparmislar. Cunku ezan ve Kuran Turkcelestirilip te onlarin hurafelerinin ne denli gecersiz oldugu ortaya cikinca kimseyi uyutup kolelestiremeyecekler. 
 
Gecenlerde abone oldugum Turk televizyon kanallarindan birinde Hasan Ali Yucel'in adini tasiyan bir okulda din dersi ogretmeninin ilkokul cocuklarina izlettigi bir videoyu gosterdiler de kanim dondu. Kucucuk cocuklar nasil korkutuluyor, inanamadim. Ustelik haberi okuyan spiker de Hasan  Ali Yucel'in adini bile dogru durust soyleyemedi. Belli ki bu adi hic duymamis. Ali'nin a'sini kisa okudu. Ulkemizin kalkinmasi icin ozveriyle calismis bu buyuk insanin unutulmasi ne aci! Ancak Ataturk'un bile unutturulmaya calisildigi bir toplumdan ne beklersiniz ki? Vefa mi, baglilik mi, ulusal degerlerimizi ve Ataturk Devrimini korumak ve kollamak mi? Simdilik milletvekillerimizin okumakta gucluk cektigi iki satirlik yemin metninde yer aliyor bunlar. Yakinda oradan da cikarilirsa sasmayacagim  "ne o oyle laik diye mi soyleyecegim, yoksa layik mi, dilim bile donmuyor" diye zorlanan vekillerimiz eliyle.
Selamlar, G.Gokalp




Need a new ride? Check out the largest site for U.S. used car listings at AOL Autos.
__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: