26 Mart 2008 Çarşamba

[Daughters_of_Ataturk] 100 yöneticiden 63'ü yolsuzluğu gördü...

100 yöneticiden 63'ü yolsuzluğu gördü
Dünya GündemiEKONOMİ SERVİSİ
PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) 'yolsuzlukla mücadele' raporuna göre, küresel şirketlerin üçte ikisi yolsuzlukla karşı karşıya kalıyor ve şirketlerin büyük çoğunluğu, yolsuzlukları önlemeye yönelik programlara güvenmiyor.
 
RTÜK üyesinden Ertürk'e suç duyurusu
Türkiye GündemiANKARA ANKA
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK)?CHP'li üyesi Şaban Sevinç, gazeteci-yazar Mehmet Barlas'ın Sabah gazetesine transfer ücreti olan 900 bin YTL'nin TMSF tarafından ödendiğinin öne sürülmesi üzerine, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı (TMSF) Ahmet Ertürk hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
 
Kapatma davası 'geçici madde'yle düşürülecek
Milli Mutabakat Gündemi AKP, 'kapatma davasına' karşı 'geçici madde' formülünü benimsedi
 
Türkiye 'genç işsiz'likte dünya 10'uncusu oldu
Milli Mutabakat Gündemi Gençler arasında hızla artan işsizlik, Türkiye'yi hızla dünya rekoruna doğru yaklaştırıyor.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın 2008 İnsani Gelişme Raporu'na göre Türkiye 177 ülke arasında genç işsiz oranı en yüksek 10'uncu ülke oldu. Türkiye insani gelişme sıralamasında ise 84/üncü durumda.
 
ABD askerinin yeni oyunu 'minare vurmaca'
Türkiye GündemiIRAK (İHA) - Bir milyona yakın sivilin can verdiği Irak'tan dehşete düşürecek görüntüler...
 
'Müslümanlara ev vermeyin' fetvası
Milli Mutabakat Gündemiİsrail'li Haham'dan ortalığı karıştıran bir garip fetva: Araplara ev, iş vermek yasaktır...
AA
Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Hahamlar Konseyi Başkanı Haham Dov Lior, yasalara göre Araplara ev kiralanmasının ve onlara iş verilmesinin yasak olduğunu söyledi.
 
Bakan Şahin'i kızdıran soru
Milli Mutabakat GündemiANKARA Milliyet
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, UYAP SMS Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısında, Ergenekon soruşturmasına yönelik soruları yanıtladı. AKP'ye yönelik kapatma davasıyla soruşturmanın ilişkilendirildiğinin anımsatılması üzerine Şahin şunları söyledi:
 
AKP kendi derin devletini kuruyor
Milli Mutabakat GündemiANKARA Milliyet
CHP lideri,'Türkiye'yi tehlikeli günler bekliyor. AKP kadrolaşma aşamasını geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir' diye konuştu
 
Komşuda sert direniş
Dünya GündemiDIŞ HABERLER SERVİSİ
Yunan hükümetinin yeni emeklilik yasa tasarısı nedeniyle işçiler genel greve gitti.
 
Mahkeme gaz ve suyun depozitosunu kaldırdı
Türkiye GündemiANKARA Milliyet
Gaz ve su abonelerinden alınan depozito uygulamasına mahkemeden 'dur' kararı çıktı. TÜDEF, ön ödemenin dayanağının kalmadığını açıkladı
 
20 bin yaşlı ve özürlüye 'maaşı iade et' darbesi
Türkiye GündemiSosyal Güvenlik Kurumu, "65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanuna" göre önce maaş bağladı, ardından da "yersiz ödeme" yapıldığını gerekçesiyle yaklaşık 20 bin kişiye borç çıkardı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca borçlu çıkarılanların büyük çoğunluğunu yaşlılar, 6 bin 500'ünü de özürlüler oluşturuyor.

 
Her gün yeni cinlik
Türkiye GündemiSon icat şöyle: Anayasa değişikliğiyle suç işleyeni mahkeme tespit edecek, parti onu atmazsa davayla yüzleşecek. Başsavcı, ihtarsız dava açamayacak
 
Danimarka'da ırkçı vahşet
Milli Mutabakat GündemiİRFAN KURTULMUŞ Kopenhag
Kopenhag'da önceki gün 3 ırkçı Danimarkalı'nın saldırısına uğrayan, kafasına beyzbol sopasıyla vurulan Deniz'in beyin ölümü gerçekleşti. Saldırganlardan ikisi ıslahevine, biri de cezaevine gönderildi
 
Gerçeker: Hiç kimse yargıya emir veremez
Türkiye GündemiYargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz" dedi.
 
26 Hukuk fakültesi dekanından kınama bildirisi
Milli Mutabakat Gündemihurriyet.com.tr
Türkiye çapında, Kıbrıs dahil üniversitelerin hukuk fakültesi dekanları, az önce bir toplantı yaparak bir bildiri yayınlama kararı aldılar. İşte o bildiri:
 
Gel de çocuk okut!
Türkiye GündemiEğitim-Sen'in araştırmasına göre, 182 sınava giren bir öğrencinin ÖSS'ye hazırlanma masrafı yıllık 2 bin 358 YTL'yi geçiyor
 
Hollanda'da Türk camisine saldırı
Milli Mutabakat GündemiHollanda'da bir Türk camisine molotofkokteyli saldırı gerçekleştirildi. Çıkan yangın, kısa sürede söndürülürken, camide büyük hasar meydana gelmedi.
 
'İslam topraklarındaki Batılı asker sayısı Haçlı Seferleri'nin 22 katı'
Dünya Gündemiİngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent, Irak Savaşı'nın beşinci yıldönümünde Batı'nın İslam dünyasını işgalini konu alan bir makale yayımladı.
 
Almanya'da bir Türk evi daha yandı
Milli Mutabakat GündemiSALİH ŞAHİN Mannheim
Almanya'nın Mannheim kentin değişik ülkelerden 21 ailenin yaşadığı apartmanın zemin katında yaşayan Türk ailenin evinde yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı yangın büyük paniğe neden oldu. Polis yangının kablolardan çıktını söylerken, ev sahibi odada kablo olmadığını söyledi.
 
Azerbaycan'da Atatürk'e saygı
Türkiye GündemiMOSKOVA Milliyet
Azerbaycan halkının en çok tanıdığı, saygı ve sempati duyduğu Türkler arasında Mustafa Kemal Atatürk büyük farkla birinci oldu.
 
Kürt sorunu için çözüm desteği
Türkiye GündemiÜmit ÇETİN/ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Abant Platformu yöneticilerini dün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
 
Kosova karıştı
Türkiye GündemiDIŞ HABERLER SERVİSİ
Kosova'nın kuzeyinde Sırpların yoğun olduğu Mitroviça'da Sırplar, BM ve NATO güçlerine saldırdı; olaylarda 143 insan yaralandı
 
Kara çarşaf üniversitede
Türkiye GündemiKONYA Selçuk Üniversitesi'nde türban yasağı dün geri getirildi. Sabah saatlerinde okula türbanla gelen öğrenciler içeri alınmazken, objektiflere takılan kara çarşaflı bir öğrenci dikkat çekti.
 
1929 buhranından bu yana en ürkütücü kriz
Dünya Gündemigazetevatan.com/Dış haberler
ABD Merkez Bankası (FED) haftasonunda 1929 yılında yaşanan 'büyük buhran'dan sonra ilk kez bankaların dışındaki yatırım şirketleri ve aracı kurumlara borçlanma imkanı sunmaya karar verdiğini açıkladı
 
Bayrak altında oturdu 'Türkiye Kürdistanı' dedi
Türkiye GündemiMürsel ACAY / SABAH
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 4 DTP'li belediye başkanı, Halepçe katliamının 20'nci yıldönümü törenlerine ve Dünya Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere Kuzey Irak'a gitti.
 
Borç tırmanıyor kur riski artıyor
Türkiye GündemiGelişmiş piyasalarda ABD ekonomisi kaynaklı olarak kurlar, borsalar ve diğer göstergelerde kendisini hissettiren dalgalanmaların küresel bir finans krizine dönüşmemesi için peş peşe önlemler alınırken Türkiye'nin kısa vadeli dış borcu nedeniyle karşı karşıya olduğu kur riski de giderek artıyor.
 
İstanbul'da ekmeğe yüzde 10 zam hazırlığı
Türkiye GündemiİSTANBUL AA
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, İstanbul'da bir haftaya kadar ekmeğe yüzde 10 gibi bir zam geleceğini, kilogram fiyatının 2.5 YTL'den 2.75 YTL'ye çıkacağını belirtti.
 

















Anket

AB'ye girmek Türkiye'nin çıkarına mıdır?
Değildir
Çıkarınadır



Be a better friend, newshound, and know-it-all with Yahoo! Mobile. Try it now. __._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atat�rk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atat�rk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: