29 Mart 2008 Cumartesi

[Daughters_of_Ataturk] Fw: [KanadaGundem] FW: Sasirtici bir karar

 
----- Original Message -----
Sent: Saturday, March 29, 2008 2:12 AM
Subject: [KanadaGundem] FW: Sasirtici bir karar



Figen Musabay


Subject: FW: Sasirtici bir karar
Date: Fri, 28 Mar 2008 19:56:21 -0400




Kaliforniya Senatosu 23 Nisan'ı tanıdi

 
 
 
ABD'nin Kaliforniya eyaleti, 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı olarak tanıdı. Geçen yıl Vali Schwarzenegger'in Ermeni soykırımının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'ı kapsayan 22-29 Nisan arasını 'Ermeni Soykırımı'nı Anma Günleri' olarak ilan etmesi üzerine çok sevinen Ermeni lobisi şimdi şokta. Ruslar ise 2008'i 'Türk Yılı' ilan etti.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti, 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı olarak tanıdı. Eyalet senatosunda kabul edilen yeni yasaya göre her yıl Nisan ayının son haftası da eyalette çocuk haftası olarak ilan edildi. Nisan ayının son Cumartesi günü ise çocuk bayramı olarak kutlanacak.

Kaliforniya'da yaşayan Türkler, uzun yıllardan beri eyalet senatosunda, Ulusal Çocuk Bayramı 23 Nisan'ın tanınması konusunda yoğun lobi çalışması yapıyorlardı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güney Kaliforniya Türk Dernekleri Başkanı Ahmet Atahan, 'Bu 23 Nisan'ın tanınmasıdır. Çok küçük bir hareket gibi görünse de, bu gelişme Türklerin Amerikan siyasi arenasında bir uyanışıdır' dedi. Atahan, Kaliforniya eyaletinde Nisan ayı sonunda kutlanacak Çocuk Haftası etkinliklerinin 23 Nisan'dan yola çıkılarak düzenlendiğini ve bunu 23 Nisan'ın tanınması anlamına geldiğini söyledi.

ERMENİ LOBİSİ ŞOKTA

Geçtiğimiz yıl Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger'in, Ermeni soykırımın yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'ı kapsayan 22-29 Nisan arasını 'Ermeni Soykırımı'nı Anma Günleri' olarak ilan etmesinin ardından bu yıl eyalet senatosunun, Türkiye'de kutlanan 23 Nisan ulusal çocuk bayramından yola çıkarak, aynı tarihlerde eyalette çocuk haftası olarak ilan etmesi, özellikle bölgede etkili olan Ermeni lobisi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

RUSLAR İSE 2008'İ TÜRK KÜLTÜR YILI İLAN ETTİ
Türk Kültür Yılı", 8 Nisan'da Moskova'daki Uluslararası Müzik Evi'nde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. St.Petersburg ile Kazan ve Soçi şehirlerinde devam edecek.
Etkinliklerin Moskova ayağında şef Emre Aracı, Rusya'nın dünyaca ünlü sanatçılarından Yury Bashmet'in orkestrası eşliğinde, "Bestekâr Sultanlar" başlıklı konserle sanatseverlerle buluşacak. Caz sanatçısı Ayşe Tütüncü de Moskova'da sahne alacak. Klarnette Hüsnü Şenlendirici, bağlamada İsmail Tunçbilek ve kanunda Aytaç Doğan'ın olduğu "Taksim Trio" ise Moskovalılara Türk ezgilerinin yer alacağı bir konser sunacak.

Moskova'da modern dans gösterisinin de sunulacağı etkinlik kapsamında Ara Güler'in de Rusya ve İstanbul'u konu alan fotoğraf sergisi açılacak. Yılın ikinci yarısında Türk çağdaş sanatının örneklerinin sunulacağı sergiye ev sahipliği yapacak olan Moskova'da "Edebiyat Günleri" ile konferans ve paneller düzenlenecek.

Ruslara Moskova'da Türk yemekleri de tattırılacak; etkinlikler, Moskova Film Festivali kapsamında da sürdürülecek.
 



 

Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!


Hunt for a chance to win a Mitsubishi Eclipse Spyder! Click here to enter


Hunt for a chance to win a Mitsubishi Eclipse Spyder! Click here to enter

__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: