28 Mart 2008 Cuma

[Daughters_of_Ataturk] 27-28 mart : 2008 .. TURK TOPLULUKLARINDAN HABERLER .. KOSOVA ICIN TURKCE KITAP KAMPANYASI

Kosova icin kitap yardimi

From: Sedef Buyukataman (Sedef@Hotmail.com)

From: Ali Burcin Kozak (akozak@cisco.com)  : Arkadaslar: Bolgedeki Turk kulturunun, Turkce kullaniminin devamini saglamak amaciyla kutuphane olusturmaya calisiyorlar. Su ana kadar az sayida kitap toplayabilmis durumdalar. Eski, yeni her turlu Turkce kitapla destek vermek isteyen arkadaslar benimle irtibata gecebilirse cok sevinirim.      Ali Burcin Kozak      akozak@cisco.com     0-533-434 6765

 

MiLLi DEGERLERiNi YiTiRMiS ULUSLAR, BASKA MiLLETLERiN AVIDIR“

 

Turkce Karakterler Kullanilmisdir Okumak Icin Turkish ISO Veya UTF-8 Tarayici Dil Kodlamasini Seciniz.

 

Please Set Your Browzers To UTF-8 Or Turkish ISO

 

 

TURKISH FORUM GRUBUNUZA BAŞARILARININ DEVAMI İÇİN DESTEK OLUNUZ !

 

 iCiNDEKiLER/Index: 

From: jale.bakova@turkishforum.com

ANADiL MiTiNGi 30 MART'TA

 

YUNANiSTAN'A 'TURK' TOKADI

 

BiR HAFATADA UC YANGIN

 

ERMENi TEZLERi WiKiPEDiA'DA

 

AVUSTURYA LUSTENAU'DA YANGIN


TEDiRGiNLiK GiDERiLMELi

 

-ALMANYA

-ULUSLARARASI AF ORGUTU ADEM OZDAMAR'IN OLUMUNU ARA$TIRACAK

 

ALMANCI FM YAYINA BA$LADI

 

-YURT DI$INDAKi TURK COCUKLARI iCiN UNiVERSiTE SINAVI...

-YURT DI$INDA CALI$ANLARIN COCUKLARI iCiN YUKSEKOGRETiME  GiRi$ SINAVI, 6 TEMMUZ'DA ANKARA VE KOLN'DE YAPILACAK

-SINAVA BA$VURU EVRAKININ, 28 NiSAN'DA OSYM'DE OLACAK  $EKiLDE GONDERiLMESi GEREKiYOR

 

-ALMANYA'DA "2008 AZERBAYCAN KULTUR YILI"

 

iSLAM'LA DiYALOGA "EVET"

 

iSRAiL PARLAMENTOSU 1915 OLAYLARINI GORU$ECEK

 

 

 

ITG TELEFON HATLARINI KULLANINIZ.

TURKISH FORUM UN ANLASMA YAPTIGI ITG SIRKETI

 VASITASI ILE YAPACAGINIZ KONUSMALARIN NET GELIRI TURKISH FORUMA BAGIS OLARAK DONECEKDIR

IHTIYACIMIZ OLAN FONLARI SIZE HIC BIR ILAVE VEYA EK HARCAMA OLMADAN BIZE NASIL ULASTIRABILECENIZI GORMENIZ ICIN

LUTFEN  TIKLAYINIZ , ABONE OLUNUZ ..HIZMETE DEVAM ICIN BIZE IMKAN TANIYINIZ ..  

Tasarruf icin diz ustu veya masa ustu bilgisayarinizi her gittiginiz yere cebinizde tasimayiniz

 

Nerede Olursaniz Olun Ceb Veya Ev Telefonunuzdan

En Ucuz Telefon Fiatlari, En Temiz Hatlar ve

En Suratli Baglantilar icin    http://turkishforum.itgcards.com/turkce/

 

 

 

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=manset&grp=SoloManset&an=1129&banner=0

 

 Yunus ULGER / DUSSELDORF | 22.03.2008

 

ANADiL MiTiNGi 30 MART'TA

  

Turkce Gonulluleri inisiyatifi, 30 Mart'ta Dusseldof'ta "Turkcemize sahip cIkalIm" adI altInda yuruyu$ ve miting duzenliyor.

 

ALMANYA'da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde olu$turulan Turkce Gonulluleri inisiyatifi, Turkce dersi ilgili taleplerinin NRW Egitim  BakanlIgI tarafIndan dikkate alInmasInI saglamak icin Dusseldorf’da yuruyu$ ve miting duzenliyor. 'Turkcemizi sahip cIkalIm' adI altInda Dusseldorf Turk Akademisyenler Birligi bunyesindeki Turkce Gonulluleri inisiyatifi onculugunde duzenlenecek yuruyu$ ve miting 30 Mart Pazar gunu saat 13.00’de Dusseldorf Merkez Gar'InIn (Hauptbahnhof) onunde ba$layacak. Buradan Eyalet Meclisi'ne yurunerek miting yapIlacak.

GENi$ KATILIM ONEMLi

Essen’de olu$turulan NRW Turkce Gonulluleri inisiyatifi sozculerinden Dr. Ali Sak ve yazar Bahattin Gemici (resimdeki)butun yurtta$larImIzI, egitimcileri, ogretmenleri ve akademisyenleri yuruyu$ ve mitinglerine katIlmaya cagIrdI. NRW Okul BakanlIgI'nIn bu mart icinde Turkce ilgili yeni duzenlemeye son $eklini verecegini hatIrlatan Dr. Sak, taleplerinin dikkate alInmasI icin eylemlerine geni$ bir katIlImIn buyuk onem ta$IdIgInI belirtti. NRW Turkce Gonulluleri insiyatifi'nin herhangi bir dernek ya da kurulu$ ile baglantIlI olmadIgInI belirten Dr. Sak, Turkce’nin Almanya’da gelecegi icin herkese buyuk sorumluluk ve gorev du$tugunu soyledi.

Ba$arIsIzlIk ihmalden

NRW Turkce Gonulluleri insiyatifi tarafIndan hazIrlanan acIklamada, Turk cocuklarInIn okulda ba$arIsIz olmalarInIn sebeplerinden birisinin Turkce dersinin ihmal edilmesi oldugu belirtildi. Turkce’nin anaokuldan itibaren ogretilmesi istenirken, Turkce ile ilgili NRW Okul BakanlIgI'ndan talepler $oyle sIralanIyor:

- Anadilde egitim destegi, anaokullarInda  Almanca'yla paralel ba$lamalIdIr.  

- Anadili dersi haftada en az uc saat verilmelidir. Bu dersler normal ders programI icinde yer almalI ve verilen not sInIf gecmeyi etkilemelidir.

- Anadili dersine katIlIm ilkokullarda zorunlu olmalIdIr. Bu gercekle$medigi takdirde anadili dersine kayItlar okul ba$langIcInda bir kez yapIlmalI ve okul bitinceye kadar gecerli olmalIdIr. Anadili dersi acIlabilmesi icin ilkokullarda ve ilkokuldan sonraki surecte 10 ogrenci yeterli olmalIdIr.    

- Turkce ogretmeni olmayan okullara ve emekliye ayrIlan ogretmenlerin yerine acilen yeni atamalar yapIlmalI, ogretmenin  uzun sureli hastalIgI durumunda vekil ogretmenler gorevlendirilerek bo$ gecen ders sayIsI en aza indirilmelidir.

- Turkce dersi ileriki okullarda mutlaka ikinci veya ucuncu secmeli yabancI dil dersleri arasInda yer almalIdIr.

- Anadili dersleri Turk hukumetinin degil,  Alman hukumetinin yetki ve sorumluluk alanI icinde             olmalI ve maliyeti de Alman hukumeti tarafIndan kar$IlanmalIdIr.

- Turkce ogretmeni ihtiyacI, Duisburg-Essen Universitesi’ndeki Turkce Ogretmenligi Bolumu’nden kar$IlanmalI, bu bolumden mezun olanlar oncelikli olarak Turkce dersi vermelidir. Ancak burada yeti$en ogretmenlerin ihtiyaca cevap vermemesi halinde, Turk Hukumeti ile i$birligi yapIlarak Almanca bilmeleri ko$uluyla Turkiye’den ogretmen getirilmelidir.

 

***

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8563188.asp?gid=200&sz=11105,

 

28 Mart 2008

 

YUNANiSTAN'A 'TURK' TOKADI

 

A.A.

 

AiHM, BatI Trakya'da adInda 'Turk' sozcugu bulundugu icin mahkeme kararIyla kapatIlan derneklerin yaptIgI itirazI yerinde buldu.

BatI Trakya'da, adInda "Turk" sozcugu bulundugu gerekcesiyle mahkeme kararIyla kapatIlan "iskece Turk Birligi" ile "Rodop Turk KadInlarI Kultur Dernegi"nin Avrupa insan HaklarI Mahkemesine (AiHM) yaptIgI itiraz ba$vurusunun lehte sonuclanmasI, Turk AzInlIk tarafIndan memnuniyetle kar$IlandI.

AiHM'nin kararIyla ilgili A.A muhabirine acIklama yapan iskece Turk Birligi Ba$kanI Ozan Ahmetoglu, "Turk AzInlIgIn etnik kimlik konusunda verdigi 25 yIllIk hukuk ve demokrasi mucadelesinin ba$arIyla sonuclanmasIndan buyuk mutluluk duydugunu" soyledi.

Ahmetoglu, Turk AzInlIgIn bu kararI 25 yIldIr bekledigini belirterek, "Bu karar, BatI Trakya Turkleri icin tarihi bir karardIr. Avrupa insan HaklarI Mahkemesinin bu kararInIn BatI Trakya Turk Toplumuna ve ulkemize hayIrlI olmasInI diliyorum" dedi.

iskeceli Turk avukat Orhan HacIibram, "AiHM'nin bu kararIndan sonra, BatI Trakya'da kapatIlan Turk Derneklerinin
yeniden faaliyete gecmelerinin ve Turk ismiyle yeni dernek kurmanIn yasal yollarInIn acIlabilecegini" belirtti.

HacIibram, "Kararla ilgili henuz ayrIntIlI bilgi elimize gecmedi. Ancak, AiHM'den yapIlan acIklamaya gore, her iki davada haksIz bulunan Yunan devleti, kapatIlan Turk Derneklerinin Asliye Hukuk Mahkemesindeki kayItlarInIn
silinmesini iptal etmek ve Turk ismiyle yeni kurulacak derneklerin tuzuklerini onaylamak durumundadIr" diye konu$tu.

Kuruldugu 1927 yIlInda bu yana yakla$Ik 60 yIl yasal olarak faaliyetlerini surduren iskece Turk Birligi, 1986 yIlInda iskece valiliginin "BatI Trakya'da Turk bulunmadIgI" iddiasIyla actIgI dava sonucunda, iskece Mahkemesi
tarafIndan kapatIlma kararI alInmI$tI.

iskece Turk Birligi, yakla$Ik 20 yIl suren ic hukuk mucadelesinin aleyhine sonuclanmasInIn ardIndan 2005 yIlInda davayI AiHM'ye ta$ImI$tI.

Ote yandan 2001 yIlInda kurulmak istenilen, ancak adInda "Turk" sozcugunun bulunmasI nedeniyle kurulu$ izni verilmeyen "Rodop Turk KadInlarI Kultur Dernegi" de, alt mahkemelerin bu konudaki kararInIn 2005 yIlInda Yunanistan Yuksek Mahkemesi (Arios Pagos) tarafIndan onaylanmasInIn ardIndan davayI AiHM'ye goturmu$tu.

Bu arada daha once aynI gerekcelerle Rodop valiligi tarafIndan kapatIlmasI istemiyle aleyhlerinde dava acIlan Gumulcine Turk Gencler Birligi ile BatI Trakya Turk Ogretmenler Birligi ise uzun suren hukuk sureci sonucunda, alt mahkemenin dernekleri kapatma kararInIn 1988 yIlInda Yuksek Mahkeme tarafIndan da onaylanmasI uzerine, "Turk" deyimi bulunan tabelalarI sokulmu$ ve faaliyetleri durdurulmu$tu.

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=manset&grp=SoloManset&an=1170&banner=0

 

BiR HAFATADA UC YANGIN

 

Ertugrul PAMUK / GAILDORF | 27.03.2008

 

Almanya'nIn Gaildorf kentinde ya$ayan Gaymaz ve Apak ailelerine ait bina, bir hafta icinde uc kez kundaklandI. Buyuk korku icinde ya$ayan Turk aileleri, gece yangIn nobeti tutuyor.  

 

ALMANYA’da Stuttgart yakInlarIndaki Gaildorf kentinde Gaymaz ve Apak ailelerinin ya$adIgI bina yedi gun icinde uc kez yakIlmak istendi. iki Turk ailenin oturdugu altI daireli binanIn uc defasInda da bodrum katInda kimligi belirsiz ki$i ya da ki$ilerce kundaklama sonucu cIkarIldIgI belirtilen yangInlar bu kez de $ans eseri ucuz atlatIldI. YangInda ciddi oranda maddi hasar meydana gelirken, binanIn Alman sakinlerinin de ifadelerine ba$vuran Gaildorf Polisi geni$ caplI bir soru$turma ba$lattI.

KABUS GiBi

KaldIklarI binayI iki yIl once satIn aldIklarInI belirten iki aile, ard arda gelen yangIn olaylarIyla ya$amlarInIn kabusa dondugunu soylediler. Her uc yangInIn da saat 21.00-22.00 arasInda cIktIgInI belirten ibrahim Apak, "ilk iki yangInI kendimiz fark ettik. Evin icine kokular gelmeye ba$lamI$tI. Son yangInI ise alt kattaki Alman kom$ularImIz haber verdi. Merdiven sahanlIgI simsiyah dumanlar icindeydi. Hemen dI$arI cIktIk. itfaiyenin gelmesi de fazla zaman almadI. Kundaklama IrkcIlarIn i$i. Bize gozdagI vermek istiyorlar" dedi. Mustafa Gaymaz ise, "Polisin failleri en kIsa zamanda yakalmasInI bekliyoruz. OlayI takip ettiklerini soyluyorlar ama bir sonuc elde edebileceklerini zannetmiyorum" diye konu$tu.

YANGIN NOBETi

Ayfer Apak, "Bir haftadIr uyku yuzu gormedik. Hepimiz korku icindeyiz. 14 ya$Indaki oglum yalnIz ba$Ina uyuyamaz oldu. Psikolojmiz bozuluyor. Bize yardIm edilmesini bekliyoruz" derken, kom$usu Nejla Gaymaz da, "Son yangInda merdivenlerden cok zor indik. Dumanda bogulacaktIk. Zaten ilk yangIndan beri tedirgindik. Geceleri adete yangIn nobeti tutuyorduk. Ozellikle son yangIndan sonra hic huzurumuz kalmadI. Her kundaklamadan boyle $ans eseri kurtulmak mumkun degil" diye konu$tu.

Apak ve Gaymaz aileleri, Gaildorf Belediye Ba$kanI Rolf Eggert her uc yangIndan sonra kendilerini arayIp "Gecmis olsun" dileklerinde bulundugunu soylediler.

 

***

http://yenisafak.com.tr/dunya/?t=28.03.2008&c=4&i=108107

 

ERMENi TEZLERi WiKiPEDiA'DA

 

ERZURUM (CiHAN)


AsIlsIz SoykIrIm iddialarIyla Mucadele Dernegi Ba$kanI Yrd. Doc. Dr. Sava$ Egilmez, binlerce internet kullanIcIsInIn ara$tIrmalarInda ba$vurdugu Wikipedi internet ansiklopedisinin ingilizce versiyonunun sadece Ermeni DiasporasI'nIn tezlerine yer verdigini soyledi.

Dunya genelinde degi$ik ulkelerde sozde soykIrIm calI$malarI yuruten Ermeni DiasporasI'nIn bu kez internet kullanIcIlarIna yoneldigi ileri suruldu. Dunya genelinde 50'nin uzerinde dilde internet uzerinden ansiklopedik hizmet veren Wikipedia'yi her gun milyonlarca ki$i tIklIyor. internet kullanIcIlarI tarafIndan ortakla$a hazIrlanan ansiklopedinin ingilizce versiyonunun Ermeni DiasporasI'nIn tezlerine yer verirken, Turk tezlerine yer vermedigi belirtildi. Wikipedia ansiklopedisinin Turkce versiyonunda herhangi bir konu hakkInda sitenin kendi sayfasInda ekleme, cIkarma ve duzelteme yapIlabilirken sozlugun ingilizce versiyonunda bunun uygulanmadIgI iddia edildi.

ASiMED Ba$kanI ve Ataturk Universitesi Tarih Bolumu Ogretim Gorevlisi Yrd. Doc. Dr. Sava$ Egilmez, sitenin ingilizce versiyonunda sozde soykIrIm ile ilgili bilgi taramasI yaptIklarInI ve Wikipedia ansiklopedisinin ilkelerine aykIrI bir durumla kar$Ila$tIklarInI belirtti. Sitede Ermeni meselesinin butun maddelerinin Diaspora tezlerini ihtiva ettigi, Turk tezlerine hicbir $ekilde yer verilmedigini belirten Egilmez, kaynakca kIsmInda sozde soykIrIm savunan uydurma bilgilerden olu$mu$ eserlerin bulundugunu dile getirdi. Siteye Turkce verisyonundaki gibi ekleme ve duzeltme yapIlamadIgInIn altInI cizen Egilmez, Wikipedia sitesinin editorlerine durumun duzeltilmesi icin e-mail gonderdiklerini acIkladI.

Sitenin ingilizce versiyonuna giren milyonlarca internet kullanIcIsInIn yanlI$ bilgilendirdigini ifade eden Egilmez, "Sitenin temel prensibini olu$turan bilgi ekleme ve duzeltme imkanInIn bu ingilizce verisyonunda uygulanmIyor. Dernek olarak ba$lattIgImIz kampanyada, sitenin editorlerine gondermeye devam ettigimiz e-mailler ile wikien-llists.wikimedia.org yapIlan bu yanlI$lIktan ve haksIzlIktan donulmesi ve Turk tezlerinin de bu maddelere eklenmesini saglamaya calI$Iyoruz. HalkImIzIn da bu kampanya da bizlere destek olacagIna gonulden inanIyoruz" dedi.

Vikipedi; dunya uzerinde tum internet kullanIcIlarI tarafIndan herhangi bir konuda site uzerinde ekleme, cIkartma, duzenleme yapIlabilen internet askilopedisi.

28.03.2008

 

 

 

 

 

***

 

AVUSTURYA LUSTENAU'DA YANGIN


Avusturya'da ev yanginlari durmak bilmiyor.
Bu yanginlara bir yenisi de bu sabah ( 26 Mart 2008 / Carsamba ) eklendi ve
Vorarlberg eyaletinin, Lustenau sehrinde bir ev daha yandi...
Yangindan sicak goruntuler...

http://www.misket.tv

Avusturya'dan dunyaya acilan pencereniz
www.misket.tv

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Gundem&an=2436

 

TEDiRGiNLiK GiDERiLMELi

 

Isa DEVECEKEN/ GROSS GERAU | 26.03.2008

 

Almanya'da evleri kundaklanan Budak ve KIrmIzIoglu aileleri gibi cok sayIda Turkun tedirgin oldugunu belirten Frankfurt Ba$konsolosu Bogac Guldere, "Vatanda$larImIzIn tedirginlikleri giderilmeli" dedi.

ALMANYA'nIn Gross Gerau kasabasInda evleri kundaklanmak istenen Budak ve KIrmIzIoglu ailelerine gecmi$ olsun ziyaretinde bulunan Frankfurt Ba$konsolosu Bogac Guldere, kasabadaki derneklerin biraraya geldigi toplantIya katIldI ve Gross Gerau Polis Muduru Eberhardt Eimbeck ve Belediye Ba$kanI Stefan Sauer'den konuyla ilgili bilgiler aldI.

Polis Muduru Eimbeck "iki saat icinde iki yangIn cIktI. Once cop kutusu ate$e verildi. Daha sonra ise binanIn zemin katInda bulunan cocuk arabasI yakIldI. Ate$i hIzlandIrIcI hic bir madde bulunmadI. Sadece arabanIn yanInda bulunan sigara izmariti DNA testine gonderildi. Olayla ilgili ara$tIrmalarImIz geni$ kapsamlI suruyor" dedi.

Ba$konsolos Guldere, "Burada iki de Turk ailenin ya$adIgI bir binanIn zemin katIndaki bir cocuk arabasI yakIlIyor. Her nasIlsa kapI aralIgIna bir $emsiye de konulup dumanIn ust katlara daha cabuk ve fazla cIkmasI du$uncesi var. inanIlIr gibi degil" dedi.

 

***

-ALMANYA

-ULUSLARARASI AF ORGUTU ADEM OZDAMAR'IN OLUMUNU ARA$TIRACAK

 

BERLiN (A.A) - 26.03.2008 - UluslararasI Af Orgutu, Almanya'nIn Hagen kentinde polisin $iddet kullanmasI sonucu oldugu iddia edilen Adem Ozdamar ile ilgili ara$tIrma yapacak.

Orgutun uzmanlarIndan Andreas Schwantner, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptIgI acIklamada, ''Polisin tutumu kIsmen $upheli gorundugu icin biz de devreye girdik'' dedi.

Schwantner, Ozdamar'In karakolda baglanarak karIn uzerine yatIrIlmasInIn yanI sIra istegi dI$Inda ve belirli bir neden olmadan karakola getirilmi$ olmasInIn $upheli gorundugunu, polislerin ifadelerinin de celi$kili oldugunu ifade etti.

Gazetenin haberinde, Af Orgutunun Ozdamar ile ilgili olayda nihai degerlendirmesini otopsi raporlarInIn acIklanmasIndan sonra yapacagI ve dava acIlmasI durumunda gozlemci gondermek istedigi belirtildi.

Ozdamar olayI hakkInda Hagen SavcIlIgI, ici$leri BakanlIgI ve politikacIlarIn acIklama yapmadIklarIna i$aret edilen haberde, Hagen kentinin bulundugu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin ici$leri BakanlIgI ve Adalet BakanlIgInIn da acIklama icin otopsi raporlarInI bekledikleri kaydedildi.

Hagen polisi tarafIndan yapIlan acIklamada, olay gunu kokain aldIgI belirlenen Adem Ozdamar'In karakola getirildiginde aniden cevreye saldIrmaya ba$ladIgI, bu nedenle polisler tarafIndan bir sedyeye baglandIgI ve bu sIrada fenala$arak komaya girdigi ifade edilmi$, Ozdamar ailesi ise Adem'in vucudunda darp izleri oldugu gerekcesiyle polisi $iddet kullanmakla suclamI$tI.

(EA-HA-MCT)

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Magazin&an=1010

 

ALMANCI FM YAYINA BA$LADI

 

Murat TOSUN/ BERLIN

 

Almanya'daki Turkce radyolara bir yenisi daha eklendi. Murat Sonmez ve Kemal Vural tarafIndan kurulan Berlin merkezli AlmancI FM, internet ve telefonlar uzerinden 24 saat Turkce yayIn yapIyor.

Radyonun kurucularIndan Murat Sonmez, AlmancI FM'nin ba$ta Avrupa olmak uzere yurt dI$Inda ya$ayan tum Turklere hitap ettigini belirtirken, 'AlmancI kavramI, cogunlugu Avrupa'da olmak uzere yurt dI$Inda ya$ayan Turklerin ortak tanImIdIr. Ortak duygu ve du$uncelere sahip bu insanlara hitap eden bir radyo kurduk. Hollanda'daki, Belcika'daki hatta Avustralya'daki Turkler bile AlmancI olarak adlandIrIlIyor. AlmancI kavramI Avrupa'da artIk utanIlacak bir $ey degil' dedi. Her gun belirli saatlerde sunucularla canlI yayInlarIn da yapIldIgI AlmancI FM'de aktuel ve nostaljik Turkce $arkIlara yer veriliyor. Radyo, www.almancifm.de internet adresinden ve sabit hatlarI ucretsiz arayabilen telefonlar uzerinden de 24 saat boyunca ucretsiz olarak dinlenebiliyor. AlmancI FM'yi telefon uzerinden dinlemek isteyenler (0931)663993221 numaradan radyo yayInlarIna ula$abilir.
internet sitesinde, yurt dI$Inda ya$ayan tum Turkler arasInda bir ileti$im agI olu$turmak amacIyla bir de 'community' olu$turulmasI hedefleniyor.

 

***

-YURT DI$INDAKi TURK COCUKLARI iCiN UNiVERSiTE SINAVI...

-YURT DI$INDA CALI$ANLARIN COCUKLARI iCiN YUKSEKOGRETiME

GiRi$ SINAVI, 6 TEMMUZ'DA ANKARA VE KOLN'DE YAPILACAK

-SINAVA BA$VURU EVRAKININ, 28 NiSAN'DA OSYM'DE OLACAK

$EKiLDE GONDERiLMESi GEREKiYOR

 

ANKARA (A.A) - 26.03.2008 - YurtdI$Inda CalI$anlarIn CocuklarI icin Yuksekogretime Giri$ SInavI (YCS), 6 Temmuz 2008'de Ankara ve Koln'de yapIlacak.

Anne veya babasI, i$i ya da gorevi nedeniyle yurt dI$Inda bulunan ve ortaogrenimlerini bu ulkelerin lise veya dengi meslek okullarInda yapan ogrenciler icin Yuksekogretim Kurulu'nca bu yIl bin ki$ilik kontenjan ayrIldI.YCS ile ogrenci alInacak kontenjanlar $oyle:

''Turk dili ve edebiyatI, Turk dili ve edebiyatI ogretmenligi, tarih, tarih ogretmenligi, cografya, cografya ogretmenligi, ilahiyat, din kulturu ve ahlak bilgisi ogretmenligi, rehberlik ve psikolojik danI$manlIk, i$itme engelliler ogretmenligi, zihin engelliler ogretmenligi, Alman dili ve edebiyatI, Almanca ogretmenligi, FransIz dili ve edebiyatI, FransIzca ogretmenligi, ingiliz dili ve edebiyatI, ingilizce ogretmenligi, sInIf ogretmenligi, turizm i$letmeciligi ve otelcilik, konaklama i$letmeciligi, konaklama i$letmeciligi ogretmenligi, seyahat i$letmeciligi, seyahat i$letmeciligi ve turizm rehberligi, seyahat i$letmeciligi ve turizm rehberligi ogretmenligi, radyo, sinema ve televizyon, gazetecilik, halkla ili$kiler ve tanItIm, sosyoloji, iktisat, i$letme, kamu yonetimi, uluslararasI ili$kiler, uluslararasI ticaret, bankacIlIk ve finans, mutercim-tercumanlIk, siyaset bilimi ve kamu yonetimi, siyaset bilimi ve uluslararasI ili$kiler, turizm i$letmeciligi programlarI.''

    

-SINAV 6 TEMMUZ'DA-

SInava ba$vuracak adaylarIn, ''TC uyruklu olmasI, anne veya babasInIn i$i veya gorevi nedeniyle adayIn egitim aldIgI sure ile e$ zamanlI en az uc yIl sureyle yurt dI$Inda kalmI$ olmasI ve bu durumunu resmi makamlardan alacagI yazI ile belgelendirmi$ olmasI, anne veya babasI yurt dI$Inda bulundugu sure icinde Turkiye'de lise egitimine denk sayIlan ortaogretimin son uc sInIfInI yurt dI$Inda okumu$ ve bu durumunu ortaogretimin her yIlI icin ayrI ayrI olmak uzere aldIgI dersleri ve bunlarda sagladIgI ba$arIyI gosteren transkriptlerle belgelendirmi$ olmasI'' gerekiyor.

SInav, 6 Temmuz'da Turkiye'de Ankara, Almanya'da ise Koln'de yapIlacak. SInavla ilgili ayrIntIlI bilgi iceren kIlavuz ile aday bilgi formu, 31 Mart-18 Nisan 2008 tarihleri arasInda ''OSYM Bilkent-Ankara'' adresinden, Turkiye'nin yurt dI$I temsilciliklerindeki egitim ata$elikleri ile egitim mu$avirliklerinden veya OSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden saglanabilecek.

-EVRAKLARIN 28 NiSAN'DA OSYM'DE OLMASI GEREKiYOR-

SInava katIlmak isteyen adaylar, sInav ucreti olarak 50 ABD DolarI, 40 avro, bu doviz turlerinin kar$IlIgI YTL ya da konvertibl dovizi, kIlavuzda belirtilen banka hesabIna yatIracak.     

AdaylarIn, aday bilgi formunu, kIlavuzda acIklanan $ekilde ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra sInav ucretinin yatIrIldIgIna dair dekont ile birlikte en gec 28 Nisan 2008 tarihinde OSYM'de olacak $ekilde, ''OSYM-SHB 06538 Bilkent Ankara-Turkiye'' adresine postayla iadeli taahhutlu olarak gondermeleri gerekiyor.

(HiL-HLD)

 

***

 

-ALMANYA'DA "2008 AZERBAYCAN KULTUR YILI"

 

BERLiN (A.A) - 26.03.2008 - Azerbaycan Kultur ve Turizm BakanlIgI tarafIndan duzenlenen "Almanya'da 2008 Azerbaycan Kultur YIlI" etkinlikleri, yarIn ak$am Almanya'nIn ba$kenti Berlin'de acIlI$ konseriyle ba$layacak.

"Almanya'da 2008 Azerbaycan Kultur YIlI" programI, Azerbaycan Kultur ve Turizm BakanI Ebulfez Garayev ile programIn Almanya'da duzenlenmesinden sorumlu Gabriele Minz tarafIndan bugun Berlin'de duzenlenen basIn toplantIsIyla tanItIldI.

Garayev, Azerbaycan'In cok zengin bir kulturu bulundugunu, bunu Avrupa'nIn merkezindeki Almanya'ya ve bu ulkede ya$ayan insanlara gostermek istediklerini ifade etti.

ilk kez duzenledikleri kultur yIlI cercevesinde insanlarIn Azerbaycan'In tarihini, tarihindeki muzik ve sanatIn yanI sIra bugunku kultur ve sanatInI da tanIyacagInI belirten Garayev, tarihte Azerbaycan topraklarInda ce$itli dinlerin bir arada sorunsuz ya$adIgIna dikkati cekti.

Bu tur kultur faaliyetlerinin ulkeler arasIndaki ili$kileri daha da guclendirdigini kaydeden Garayev, Turk gazetecilere yaptIgI acIklamada da Turkiye'yle cok guzel bir i$birligi surdurduklerini, Kultur ve Turizm BakanI Ertugrul Gunay ile cok yakIn dost olduklarInI soyledi.

Program hakkInda acIklamalarda bulunan Minz de, Azerbaycan kulturunde ke$fedilecek bircok yon bulundugunu, Azerbaycan'In zengin tarih ve ananelerini gormek icin dunyada ziyaret edilmesi gereken ulkelerin ba$Inda geldigini belirtti.

Berlin'deki "Konzerthaus"da konserlerle ba$layacak kultur yIlInIn, Berlin'de seminer ve Azerbaycan filmleriyle devam edecegini ifade eden Minz, bu programIn en onemli ayagInI Azerbaycan'daki caz muziginin tanItImInIn olu$turdugunu kaydetti.

Azerbaycan'dan cok sayIda sanatcInIn Almanya'ya gelecegini ifade eden Minz, 13 Haziran-20 Temmuz arasInda Dresden kentinde, 15 Temmuz-30 Ekim arasInda da Berlin'de sergiler acIlacagInI, Azerbaycan'dan genc sanatcIlarIn agustos ve ekim aylarI arasInda konserler verecegini, kasIm ve aralIk aylarInda Stuttgart'ta kapanI$ programlarI yapIlacagInI sozlerine ekledi.

internetteki "www.kulturjahr-aserbaidschan.de" adresinden programla ilgili ayrIntIlI bilgi edinilebilecegi bildirildi.

(ERB-HA-AL$)

 

***

 

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Politika&an=1212

 

iSLAM'LA DiYALOGA "EVET"

 

PARIS | 26.03.2008

 

Dunya Kiliseler Konseyi islamla diyalog kurulmasIndan yana olduklarInI acIkladI.

Katolik olmayan kiliseleri iceren Dunya  Kiliseler Konseyi, uye kiliseleri dinler arasI diyalog cagrIsI yapan  Musluman alimlerle diyalog ba$latmaya cagIrdI.
        
Merkezi Cenevre’de olan Konsey, bugun yaptIgI acIklamada, Hristiyanlarla  Muslumanlar arasInda diyalog cagrIsInda bulunan 138 onde gelen Musluman  bilim adamI ve akademisyenle teoloji ve etik konusunda tartI$malar  orgutlemek istedigini bildirdi.
        
Konsey Sekreteri rahip Samuel Kobia, acIklamasInda "kiliselerimizin  Musluman liderlerin yaptIgI bu cagrIyI dinler arasI diyalog icin yeni  bir fIrsat olarak gormelerini istiyoruz" dedi.
        
Konseye dunya capInda 349 kilise uye.

 

***

http://www.zaman.com.tr/yazdir.do?haberno=669697

 

iSRAiL PARLAMENTOSU 1915 OLAYLARINI GORU$ECEK

 

27/03/2008

israil parlamentosu (Knesset) ilk kez 1915 olaylarIyla ile ilgili iddialarI goru$meye hazIrlanIyor. Knesset, dunku oturumunda oybirligi ile konunun ele alInmasIna karar verdi.

Parlamento, israil'in sol kanat partilerinden Meretz'in yeni Ba$kanI Haim Oron tarafIndan bu konuda verilen oneriyi 12 oyla kabul ederek benimsedi. Hukumet de oneriye kar$I cIkmadI. KararIn, Turkiye ile israil arasIndaki diplomatik ili$kileri olumsuz etkileyebilecegi belirtiliyor. Meclis komisyonunun, konuyu parlamentonun DI$ ili$kiler ve Savunma Komisyonu'nda goru$ulmesi icin karar verecegi belirtildi. DI$ ili$kiler ve Savunma Komisyonu'nda goru$meler genellikle gizli yapIlIyor. Kudus, aa

 

 

ITG TELEFON HATLARINI KULLANINIZ.

TURKISH FORUM UN ANLASMA YAPTIGI ITG SIRKETI

 VASITASI ILE YAPACAGINIZ KONUSMALARIN NET GELIRI TURKISH FORUMA BAGIS OLARAK DONECEKDIR

IHTIYACIMIZ OLAN FONLARI SIZE HIC BIR ILAVE VEYA EK HARCAMA OLMADAN BIZE NASIL ULASTIRABILECENIZI GORMENIZ ICIN

LUTFEN  TIKLAYINIZ , ABONE OLUNUZ ..HIZMETE DEVAM ICIN BIZE IMKAN TANIYINIZ ..  

Tasarruf icin diz ustu veya masa ustu bilgisayarinizi her gittiginiz yere cebinizde tasimayiniz

 

Nerede Olursaniz Olun Ceb Veya Ev Telefonunuzdan

En Ucuz Telefon Fiatlari, En Temiz Hatlar ve

En Suratli Baglantilar icin    http://turkishforum.itgcards.com/turkce/

 

AIDATLARINIZ VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ,

TURKISH FORUM’UN 

SIZE, TURKIYEYE VE DUNYA TURK TOPLUMUNA  HIZMETINI   DESTEKLEYINIZ

TURKISH FORUM Ana DagItIm Serveri Yeni Emniyet ProgramlarI ve Teknolojinin Sundugu En HIzlI Multi DagItIm HatlarI ile 5 KItadan 250 BIN Uyesine Hizmet icin yeniden Web Sistemine Yeniden Girdi.

Turkish Forum’u Ya$atacak Olan

AIDATLARINIZ VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ

http://www.turkishforum.com/tr/bagis.html

Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization

~_~_~_~_~~_~_~_~_~_~_~_~_~_~__~_~_~_~__~_~_~_~_~_~_~_~_~_~_

 

 

 

 

TURKISH FORUM

Grassroots Makes the Difference

Join To Turkish Forum And In Turkish Forum Join With Turks And With Friends Of Turks Across The Globe . Turkish Forum  is Designed To Empower You As An Energetic And Effective Ambassador For Turkey,  For The Turkish Cause And For The Turkish World.

Grasroots-giris@turkishforum.org

  • Network, with national, regional, and local leaders.
  • Share experiences, with old and new friends from across the Globe
  • Sharpen your ability, at the national, state and local levels.
  • Learn effective ways, build coalitions, and mobilize your local grassroots base.
  • Develop effective methods; promote positive coverage of Turkish issues.
  • Engage with officials, Relations with Turkey, the growing impact of Turks in the political process.
  • Support Turkish Cause by supporting The Turkish Forum, www.turkishforum.com/tr/bagis.html

.Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization.

 Turkish Forum is a Network, PR and a Lobbying Foundation

Turk Forum Dayanisma, Halkla Iliskiler & Lobi kurulusudur

Gayemiz : Hur Dunya devletleri ve Turkiye arasIndaki  askeri, ticari ve kulturel ili$kilere zarar veren sorunlarIn giderilmesine destek vermek; Turkiye ile Hur Dunya devletleri arasIndaki stratejik ittifakIn oneminin kamuoyuna ve ozel sektore anlatmak; Turkiyenin tarih, kultur ve geleneklerinin Dunya devletleri tarafindan daha iyi anla$IlmasInI saglamak; Turkiyenin di$ Ticari gucunun dI$ politikamIzda kullanilmasi  icin ozel sektorler arasIndaki diyalogu arttIrmak; Turkiye icin Onemli olan konular hakkInda Uyelerimize bilgi iletmek, Dunya Turk Toplumunu Turkiye ve Turk toplumlarInIn sorunlarInI cozmek icin gerekli sahalarda topyekun mobilize ederek olaylarin akI$InI yonlendirmek.

Turkiyemize Gerektigi Anda Uzmanlık SahanIzda Gonullu Veya Ucretli Destek Vermek Icin Sizinle Temas KurmamIzI IstiyorsanIz

Lutfen Veri TabanIna KaydInIzI YapInIz

www.turkishforum.com/tr/turkdb.html

 

Turkish Forum’a Uye Olmak için:
Mesaj AldIgInIz E-Posta HesabInIzdan Once 
grassroots-giris@turkishforum.org 
Adresine içi Bo$ Bir Mesaj Gondermeniz Ve Sonra www.turkishforum.com/tr/turkdb.html 
ADRESINDEN VERI TABANINA KAYIT YAPTIRMANIZ YETERLI OLACAKTIR. 
Listeden CIkmak için ise Bilgiler En Sonda Verilmi$tir. 

To remove yourself from this list send a blank message to grassroots-cikis@turkishforum.org from the email account you are getting messages to

 

 

 

 

LISTEDEN CIKMAK ICIN:
Mesaj aldiginiz eposta hesabinizdan grassroots-cikis@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

LISTEYE GIRMEK ICIN:
Mesaj almak istediginiz eposta hesabinizdan grassroots-giris@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

Yorum, Fikir, Haberlerinizi bize iletebilirsiniz.
TurkishForum Projelerine Maddi Destek Vermek Cok Kolay!
TurkDB ucretsiz kaydinizi yaptirdinizmi?

TURKISH FORUMA CALISMALARI ICIN DESTEK VERINIZ  

  • OZEL serverlerini ve internet hatlarini bilgi iletimi icin acik tutan
  • Turkiyemize dis politakasinda TOPYEKUN DESTEK VERMEMIZI SAGLIYAN,
  • Turkiye Disindaki Turk Toplumlarina sistemli olarak destek veren,
  • Tum Turk Kuruluslari ile Turkiye ve Turk Halki icin beraber calisan,
  • Dunya Turk Toplumundan gelen bir itmeden dogan TEK KURULUSDUR.

 

 

 

 

__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: