25 Mart 2008 Salı

[Daughters_of_Ataturk] 25 MART: 2008 .. TURK TOPLULUKLARINDAN HABERLER ..

MiLLi DEGERLERiNi YiTiRMiS ULUSLAR, BASKA MiLLETLERiN AVIDIR“

 

Turkce Karakterler Kullanilmisdir Okumak Icin Turkish ISO Veya UTF-8 Tarayici Dil Kodlamasini Seciniz.

 

Please Set Your Browzers To UTF-8 Or Turkish ISO

 

 

TURKISH FORUM GRUBUNUZA BAŞARILARININ DEVAMI İÇİN DESTEK OLUNUZ !

 

 iCiNDEKiLER/Index: 

From: jale.bakova@turkishforum.com

 

VATANDAŞLIK İÇİN İKAMET ŞARTI

 

İSLAM

 

NEW YORK'TA TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ TOPLANTISI

 

ALMANYA YARDIMLARI PKK'YA GÖNDERİLİYOR

 

BÜYÜKANIT: KARAR DEVLETİN

 

ITG TELEFON HATLARINI KULLANINIZ.

TURKISH FORUM UN ANLASMA YAPTIGI ITG SIRKETI

 VASITASI ILE YAPACAGINIZ KONUSMALARIN NET GELIRI TURKISH FORUMA BAGIS OLARAK DONECEKDIR

IHTIYACIMIZ OLAN FONLARI SIZE HIC BIR ILAVE VEYA EK HARCAMA OLMADAN BIZE NASIL ULASTIRABILECENIZI GORMENIZ ICIN

LUTFEN  TIKLAYINIZ , ABONE OLUNUZ ..HIZMETE DEVAM ICIN BIZE IMKAN TANIYINIZ ..  

Tasarruf icin diz ustu veya masa ustu bilgisayarinizi her gittiginiz yere cebinizde tasimayiniz

 

Nerede Olursaniz Olun Ceb Veya Ev Telefonunuzdan

En Ucuz Telefon Fiatlari, En Temiz Hatlar ve

En Suratli Baglantilar icin    http://turkishforum.itgcards.com/turkce/

 

 

İÇİNDEKİLER:

 

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=article&grp=Politika&an=1202

 

VATANDAŞLIK İÇİN İKAMET ŞARTI

 

FRANKFURT | 24.03.2008

 

Türk vatandaşlığını yeniden düzenleyen yasa tasarısına göre, bir Türkle evlenmek otomaktikman vatandaşlık hakkının doğmasına yetmiyor. Vatandaşlığı edinebilmek için, Türkiye'de 5 yıl kesintisiz ikamet şartı gerekiyor.

TÜRK vatandaşlığında yeni dönem başlıyor. Vatandaş olma kriterlerini yeniden düzenleyen yasa tasarısına göre, bir Türk vatandaşıyla yapılan evlilik, doğrudan Türk vatandaşlığı hakkının kazanılmasına yetmeyecek. Bunun için 3 yıl birlikte yaşama şartı aranacak. Böylece sadece vatandaşlık kazanmaya yönelik yapılan sahte evliliklerin önü kesilecek. Ayrıca vatandaşlığı edinebilmek için, Türkiye'de 5 yıl kesintisiz ikamet şartı gerekiyor.

Genel Kurulda 27 Mart Perşembe günü ise Türk Vatandaşlığı Kanunu  Tasarısı ele alınacak.

Tasarıya göre, doğumla kazanılan Türk vatandaşlığı, soy bağı veya doğum  yeri esasına göre kendiliğinden kazanılacak. Türkiye içinde veya dışında  Türk vatandaşı evli ana ve babadan doğan çocuk, Türk vatandaşı anne veya  babadan evlilik içi veya dışı doğan çocuk, soy bağı kurulmasını sağlayan  şartların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanabilecek.

Türkiye’de doğan, yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir  ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk  vatandaşı olacak. Türkiye’de bulunmuş çocuk, aksi sabit olmadıkça  Türkiye’de doğmuş sayılacak.
         
YENİDEN VATANDAŞLIK
         
Türk vatandaşlığı kaybettirilenler, Bakanlar Kurulu kararıyla Türk  vatandaşlığını kaybedenler, Türkiye’de 3 yıl ikamet etmek şartıyla Türk  vatandaşlığını yeniden kazanabilecek.
        
Türk vatandaşlığını kazanma talebinde bulunan bir yabancı, başvuru için  aranan ikamet süresi içinde toplam 6 ayı geçmemek üzere Türkiye dışında  bulunabilecek. Türkiye dışında geçirilen süreler, ikamet süreleri içinde  değerlendirilecek.
        
Bir Türk vatandaşı ile evlenmek, doğrudan Türk vatandaşlığını  kazandırmayacak. Ayrıca, askerlik yapmamak vatandaşlıktan çıkartılma  nedeni sayılamayacak.

 

***

http://www.hurriyet.de/?navi=yazshow&id=60&banner=0

 

Kerem Çalışkan

 

24.03.2008

 

İSLAM

Almanya 11 Eylül'den bu yana İslam'ı tartışıyor. Avrupa'da İslamofobi yükseliyor. Cami karşıtlığı neo-nazi akımların yeni bayrağı haline geliyor. ABD istihbarat servisi CIA, Almanya'yı İslamcı teröristleri yakın takibe almamakla ve kendi topraklarında bunlara uygun yuvalanma ortamı sağlamakla eleştiriyor. CIA'nın eleştirilerini esas yönelttiği isim Alman İçişleri Bakanı Schaeuble. Bu yüzden Schaueble bir süredir adeta çırpınarak İslam Zirveleri topluyor.

Bu zirvelerin amacı açık. İslamcılar neyse, kimse ortaya çıksın. Gizli işler çevirmesin. İslam adına nefret ve şiddet propagandası yapmasın. Tercihen cuma vaazları Almanca olsun. Hatta mümkünse her camiye bir Alman polisi atansın.

 Son İslam Zirvesi'nde içinden çıkılamayan bir konu daha gündeme geliyor. Almanya'daki Müslüman çocuklara Almanca İslam dersi verilsin. O da tamam. Ama kim versin, nasıl versin? İşte bu noktada iş çatallaşıyor. Çünkü Almanya'da din dersi vermek cemaatlere, kiliselere ait bir iş. Okulda etik dersi adı altında genel olarak dinler hakkında bilgi veriliyor. Fakat bu başka bir ders.

Aslında Türk çocuklara dönük İslam dersini DİTİB'in vermesi lazım. Ama DİTİB veremiyor. Çünkü DİTİB, Alman yasalarına göre dini cemaat statüsünde değil. E peki ne? Alman yasalarına göre ne deve ne kuş! Şimdi Bekir Alboğa'nın açıklamalarına göre DİTİB bu engeli aşıp, dini statüye geçmek için eyaletler bazında çalışmalar yapıyor. İyi. Geç bile kalındı!..

 Bu sorun çözülse bile, "İslam dersini kim versin?" sorusuna yeterli yanıt oluşturmuyor. Çünkü Almanca İslam dersi verebilecek eleman yok! İmamlar Almanca bilmiyor, ayrıca eğitmen veya öğretmen formasyonları yok. Camilerde verilen İslam dersi, Kuran kursu gibi Türkçe faaliyetlere katılım ise çok sınırlı.

Bu konuda savunduğumuz görüşü bir kez daha açıkça yazalım. DİTİB öncülüğünde Almanca İslam dersi verecek üniversiteli Türk gençleri yetiştirilmeli. Tıpkı fizik, kimya, spor hocası gibi İslam hocaları olmalı bu gençler. Almanya'da yetişip üniversite eğitimi görmüş iyi Almanca bilen gençlerden seçilecek kişiler, din dersi eğitimi ve pedagojik eğitim görmeli. Bu eğitimleri Alman eğitim sistemi de onaylamalı. Yani bu dersler için illaki imamlar devreye sokulmamalı.

Eğitim için hangi kitap nasıl okutulacak gibi sorular ortaya atılıyor. Frankfurt Goethe Üniversitesi İlahiyat Bölümü'nde bu birikim Almanca olarak var. Bekir Alboğa gibi konunun uzmanı isimler umarız çok savsaklamadan buna bir çözüm bulurlar.

Örneğin Frankfurt'ta DİTİB Başkanı İrfan Dinç, Dr. Yaşar Bilgin, SPD Eyalet Meclisi milletvekili Turgut Yüksel gibi isimler de bir araya gelseler bu projeyi üretebilirler. Tabii Kenan Kolat da DİTİB'le el ele verip Berlin'de aynı projeyi uygulayabilir. Almanya'daki Türkler yarım yüzyıllık uyuşukluktan kurtulmazlarsa, yakında İslam dersini de Alman papazlar vermeye başlayacak!..

 

 

***

 

NEW YORK'TA TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ TOPLANTISI

 

NEW YORK (A.A) - 25.03.2008 - Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), New York'ta "Türk Günü Yürüyüşü" toplantısı düzenledi.

TADF Başkan Yardımcısı Turgay Kadıoğlu başkanlığında Türkevi'nde düzenlenen toplantıda, New York'ta bu yıl 24 Mayıs'ta 27'ncisi yapılacak Türk Günü Yürüyüşü ve Festivaliyle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Kadıoğlu, Türk Günü Yürüyüşünün en iyi şekilde geçmesi için yönetim olarak Türk-Amerikan dernekleri ve toplumunun temsilcilerinin fikirlerini dinlemek istediklerini söyledi.

Toplantıda katılımcılar da festivalin bu yıl da başarıyla düzenlenmesi için neler yapılabileceği konusunda görüşlerini sundular.

Bu arada toplantıda TADF'nin himayesinde New York'ta 26 Nisan'da "Ermeni Yalanlarına Son Mitingi" düzenleneceği ve TADF'nin 24 Mayıs Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalinden önce bu tür toplantılar yapmaya devam edeceği bildirildi.

(ÖŞ-SRP)

 

***

http://yenisafak.com.tr/Dunya/?t=25.03.2008&i=107394

 

ALMANYA YARDIMLARI PKK'YA GÖNDERİLİYOR

 

DUSSELDORF

Avrupa'daki terör örgütü PKK üyelerinin, Almanya'nın sosyal kurumlarından aldıkları paraları örgüte sızdırdıkları ortaya çıktı. Almanya'nın Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi, PKK'nın Avrupa'daki organizasyonlarında yer alanların, Alman devletinin sosyal kurumlarından aldıkları paraları örgüte verdikleri tespitinde bulundu. Almanya'da çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK adına faaliyet yürüttükleri ve eylem yaptıkları gerekçesiyle yargılanan terör örgütünün sorumlularından Vehbi Azak, Halat Kesbir, Ali Seven, Bozan Ateş, Ali Kıran, Hasan Adır ve Sait Hasso'yu 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde açıklanan kararda, PKK yandaşlarının, devletin sosyal kurumlarından aldıkları paraları örgüte verdikleri belirtiliyor.

25.03.2008

 

 

***

 

http://www.radikal.com.tr/yazici.php?haberno=251159&tarih=25/03/2008&yollayan_sayfa='http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=251159&tarih=25/03/2008'

 

Haberin adresi: /haber.php?haberno=251159


BÜYÜKANIT: KARAR DEVLETİN

 

25/03/2008'

 

RADİKAL - ANKARA - ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, dün Pembe Köşk'te Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun'la ayrı görüşme yaptı. Cheney, Taliban'la savaşmaya asker gönderilmesine karşı çıkan Büyükanıt'a Afganistan'daki duruma dair bilgi verdi. ABD'nin 'muharip güç' beklentisine karşın Türkiye'nin kendi içinde yoğun terörle mücadele sürecinde olduğunu anlatan Büyükanıt, NATO müttefiki olarak Afganistan için 'elden gelenin' bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da yapılacağı mesajı verdi. Cheney'le görüştükten sonra Pakistan Günü'ne katılan Büyüanıt, 'Afganistan'a asker gönderecek misiniz' sorususu üzerine "Karar TSK'ya değil, Türk devletine aittir" dedi. Genelkurmay başkanı, 'Devletin politikası belli mi' sorusunu "Devletin her zaman bir politikasının olması gerekir" diye yanıtladı. Cheney'nin komutanlarla görüşmesinde 5 Kasım tarihli 'terörle mücadele anlık istihbarat paylaşımı mekanizması' da ele alındı. Büyükanıt memnuniyetini dile getirirken, Cheney 'Desteğe devam' mesajı verdi.


 

 

 

ITG TELEFON HATLARINI KULLANINIZ.

TURKISH FORUM UN ANLASMA YAPTIGI ITG SIRKETI

 VASITASI ILE YAPACAGINIZ KONUSMALARIN NET GELIRI TURKISH FORUMA BAGIS OLARAK DONECEKDIR

IHTIYACIMIZ OLAN FONLARI SIZE HIC BIR ILAVE VEYA EK HARCAMA OLMADAN BIZE NASIL ULASTIRABILECENIZI GORMENIZ ICIN

LUTFEN  TIKLAYINIZ , ABONE OLUNUZ ..HIZMETE DEVAM ICIN BIZE IMKAN TANIYINIZ ..  

Tasarruf icin diz ustu veya masa ustu bilgisayarinizi her gittiginiz yere cebinizde tasimayiniz

 

Nerede Olursaniz Olun Ceb Veya Ev Telefonunuzdan

En Ucuz Telefon Fiatlari, En Temiz Hatlar ve

En Suratli Baglantilar icin    http://turkishforum.itgcards.com/turkce/

 

AIDATLARINIZ VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ,

TURKISH FORUM’UN 

SIZE, TURKIYEYE VE DUNYA TURK TOPLUMUNA  HIZMETINI   DESTEKLEYINIZ

TURKISH FORUM Ana DagItIm Serveri Yeni Emniyet ProgramlarI ve Teknolojinin Sundugu En HIzlI Multi DagItIm HatlarI ile 5 KItadan 250 BIN Uyesine Hizmet icin yeniden Web Sistemine Yeniden Girdi.

Turkish Forum’u Ya$atacak Olan

AIDATLARINIZ VE BAGISLARINIZI LUTFEN YARINA BIRAKMAYINIZ

http://www.turkishforum.com/tr/bagis.html

Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization

~_~_~_~_~~_~_~_~_~_~_~_~_~_~__~_~_~_~__~_~_~_~_~_~_~_~_~_~_

 

 

 

 

TURKISH FORUM

Grassroots Makes the Difference

Join To Turkish Forum And In Turkish Forum Join With Turks And With Friends Of Turks Across The Globe . Turkish Forum  is Designed To Empower You As An Energetic And Effective Ambassador For Turkey,  For The Turkish Cause And For The Turkish World.

Grasroots-giris@turkishforum.org

  • Network, with national, regional, and local leaders.
  • Share experiences, with old and new friends from across the Globe
  • Sharpen your ability, at the national, state and local levels.
  • Learn effective ways, build coalitions, and mobilize your local grassroots base.
  • Develop effective methods; promote positive coverage of Turkish issues.
  • Engage with officials, Relations with Turkey, the growing impact of Turks in the political process.
  • Support Turkish Cause by supporting The Turkish Forum, www.turkishforum.com/tr/bagis.html

.Turkish Forum is an 501-C(3) Tax Exempt, Non Profit & Charitable Organization.

 Turkish Forum is a Network, PR and a Lobbying Foundation

Turk Forum Dayanisma, Halkla Iliskiler & Lobi kurulusudur

Gayemiz : Hur Dunya devletleri ve Turkiye arasIndaki  askeri, ticari ve kulturel ili$kilere zarar veren sorunlarIn giderilmesine destek vermek; Turkiye ile Hur Dunya devletleri arasIndaki stratejik ittifakIn oneminin kamuoyuna ve ozel sektore anlatmak; Turkiyenin tarih, kultur ve geleneklerinin Dunya devletleri tarafindan daha iyi anla$IlmasInI saglamak; Turkiyenin di$ Ticari gucunun dI$ politikamIzda kullanilmasi  icin ozel sektorler arasIndaki diyalogu arttIrmak; Turkiye icin Onemli olan konular hakkInda Uyelerimize bilgi iletmek, Dunya Turk Toplumunu Turkiye ve Turk toplumlarInIn sorunlarInI cozmek icin gerekli sahalarda topyekun mobilize ederek olaylarin akI$InI yonlendirmek.

Turkiyemize Gerektigi Anda Uzmanlık SahanIzda Gonullu Veya Ucretli Destek Vermek Icin Sizinle Temas KurmamIzI IstiyorsanIz

Lutfen Veri TabanIna KaydInIzI YapInIz

www.turkishforum.com/tr/turkdb.html

 

Turkish Forum’a Uye Olmak için:
Mesaj AldIgInIz E-Posta HesabInIzdan Once 
grassroots-giris@turkishforum.org 
Adresine içi Bo$ Bir Mesaj Gondermeniz Ve Sonra www.turkishforum.com/tr/turkdb.html 
ADRESINDEN VERI TABANINA KAYIT YAPTIRMANIZ YETERLI OLACAKTIR. 
Listeden CIkmak için ise Bilgiler En Sonda Verilmi$tir. 

To remove yourself from this list send a blank message to grassroots-cikis@turkishforum.org from the email account you are getting messages to

 

 

 

 

LISTEDEN CIKMAK ICIN:
Mesaj aldiginiz eposta hesabinizdan grassroots-cikis@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

LISTEYE GIRMEK ICIN:
Mesaj almak istediginiz eposta hesabinizdan grassroots-giris@turkishforum.org adresine ici bos bir mesaj gondermeniz yeterli olacaktir.

Yorum, Fikir, Haberlerinizi bize iletebilirsiniz.
TurkishForum Projelerine Maddi Destek Vermek Cok Kolay!
TurkDB ucretsiz kaydinizi yaptirdinizmi?

TURKISH FORUMA CALISMALARI ICIN DESTEK VERINIZ  

  • OZEL serverlerini ve internet hatlarini bilgi iletimi icin acik tutan
  • Turkiyemize dis politakasinda TOPYEKUN DESTEK VERMEMIZI SAGLIYAN,
  • Turkiye Disindaki Turk Toplumlarina sistemli olarak destek veren,
  • Tum Turk Kuruluslari ile Turkiye ve Turk Halki icin beraber calisan,
  • Dunya Turk Toplumundan gelen bir itmeden dogan TEK KURULUSDUR.

 

 

 

__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: