31 Mart 2008 Pazartesi

[Daughters_of_Ataturk] Dedeleri iþe hiç karýþtýrmayalým

 
Dedeleri iþe hiç karýþtýrmayalým

AYSUN Kayacý'
nýn televizyon programýnda, "Benim oyum ile daðdaki çobanýn oyu neden bir olsun" itirazýný dile getirmesi, dün de iþaret ettiðim gibi bizim ülkemiz için eðlenceli bir tartýþma konusu yarattý.

Dünkü gazetelerde AKP Genel Baþkan Yardýmcýsý Dengir Mir Mehmet Fýrat'ýn, Kayacý'ya "edepsiz" dediði haberi vardý.

Fýrat, bu topraklarda çok tutulan hamasi bir nutuk da atýyor: "Bizim dedelerimizin þehit olmasýyla, vatan için canlarýný vermesiyle bu topraklar üzerinde yaþama imkánýna kavuþtun!"

Tabii Fýrat Bey'in, Aysun Haným'ýn dedesinin Kurtuluþ Savaþý sýrasýnda ne yaptýðýný bilebilmesine olanak yok. Yan gelip yattý mý, yoksa elde silah vatan savunmasýna katýldý mý? Eðer düzenli ordunun içinde yer almadýysa bunu tespit edebilmek olanaksýz.

Bildiðimiz bir þey var ama: Ýngiliz kýþkýrtmasýyla 1925'te Cumhuriyet'e karþý bir Ýslamcý-Kürtçü ayaklanmasý baþlatan Þeyh Said, Fýrat Bey'in dedesi oluyor.

Yani "dedelerimiz" meselesini kaþýmak, Fýrat Bey açýsýndan pek hoþ olmayabilir.

Öte yandan bu "benim oyum, kimin oyuna eþittir" sorusu da Fýrat Bey için can sýkýcý olabilir.

Kendisi Adana milletvekili ve geçen seçimde o bölgede 916 bin 591 geçerli oy vardý. Adana'da bir milletvekili seçmek için 65 bin 470 oy gerekiyordu.

Fýrat Bey, Ýzmir'de milletvekili seçilebilmek için 86 bin 996 oya ihtiyaç duyacaktý. Ýstanbul'dan girseydi 82 bin oy almasý gerekiyordu.

Elbette Þýrnak'tan da seçime girip 41 bin 74 oy ile seçilebilirdi. Ben Aðrý'yý önerirdim kendisine, orada 32 bin 734 oy, bir milletvekili seçti. Yani Türk demokrasisinde durum biraz karýþýk!

"Bir oy" her yerde "bir oy" etmeyebiliyor.

Ve küçücük bir kýzcaðýza bu kadar saldýrmak, sadece onun mankenlik geçmiþinden ve güzelliðinden dem vurarak "aptal sarýþýn" muamelesi yapmak, o kadar da doðru bir þey deðil. Herkesin söz söyleme ve düþündüðünü açýklama hakký yok mu?

Bize garip de gelse bir fikrini açýkladý diye bir insana "edepsiz" demek, demokrasi fikrinin neresine sýðýyor?

__._,_.___

Sema Karaoglu, Founder               Meltem Birkegren, Director
www.DofA.org
www.wearetheturks.org

Daughters of Atatürk is proud to promote Turkish Heritage across the globe. Mustafa Kemal Atatürk shaped the legacy we proudly inherited.
His integrity and dynamism and vision constantly inspires us. We are thankful to him for walking the untrodden path, achieving the unimaginable dream, living the eternal vision. We are the Turks, we are the future of Turkey.




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Hiç yorum yok: